2023-05-10 20 瀏覽
原來餐廳已經開業差唔多一年呢間真係深水埗區既滄海遺珠!!雖然食川菜,有串燒又有邊爐打但入到餐廳無痴笠笠,又無好潮濕/ 好大陣味既感覺星期二既閒日晚上, 食客都唔算少, 餐廳係內街但都坐滿7成位睇黎係呢區都有穩定既熟客仔, 多熟客仔即係信心保證 青藤椒魚鍋 (小) 配鯛魚片小既份量足夠兩個人,  鯛魚片爽滑同時鮮甜整鍋滿滿既青滕椒香氣,  少少刺激既酥麻感但非常爽!以家打字諗番起都流口水然後加少少湯可以用埋個湯底打邊爐, 不過咁樣食就會偏油D如果人多食得晒, 可以叫多個湯底黎打邊爐因為佢湯底選擇都唔少, 仲有雞煲可以食火鍋配料叫左炸響鈴卷, 鴨血, 美國牛頸脊(例)鴨血係必食, 大大舊但好質地細嫩, 富有彈性炸響鈴卷係新鮮炸既酥脆, 吸左青滕椒湯勁惹味!牛頸脊既牛味濃郁, 下次想試下牛胸尖串燒- 厚切牛利 ($35/ 2串), 墨魚丸 ($24/2串)串燒可以話係餐廳既招牌菜!!!墨魚丸既丸係有顆粒感, 而且價錢相當抵食!佢既燒牛利係我食過最好食既(沒有之一), 肉汁都係全保留左係牛利入面調味香料配埋牛羶味, 平時唔太特別鍾意牛利既我, 一個人都可以KO 4串!!今日遇到老闆傾計, 佢人
原來餐廳已經開業差唔多一年
呢間真係深水埗區既滄海遺珠!!

睇黎係呢區都有穩定既熟客仔, 多熟客仔即係信心保證

青藤椒魚鍋 (小) 配鯛魚片
小既份量足夠兩個人,  鯛魚片爽滑同時鮮甜
整鍋滿滿既青滕椒香氣,  少少刺激既酥麻感但非常爽!
以家打字諗番起都流口水
然後加少少湯可以用埋個湯底打邊爐, 不過咁樣食就會偏油D
如果人多食得晒, 可以叫多個湯底黎打邊爐
因為佢湯底選擇都唔少, 仲有雞煲可以食
火鍋配料叫左
炸響鈴卷, 鴨血, 美國牛頸脊(例)
鴨血係必食, 大大舊但好質地細嫩, 富有彈性
炸響鈴卷係新鮮炸既酥脆, 吸左青滕椒湯勁惹味!
牛頸脊既牛味濃郁, 下次想試下牛胸尖

今日遇到老闆傾計, 佢人非常HUMBLE
食物高質素不過依然想繼續改良做更加好
餐廳絕對值得支持呀