📍嚐樂🤹🏻‍♀️ #黃豆食黃店💛🌟推介指數:9.5/10分🎰-🥳鐘意呢個食評可以Follow, Like 同Share比朋友仔! Save低下次去又得🤣-九龍城除咗出名多泰國餐廳 都好多甜品舖架🤫不過通常都偏傳統或者舊式冰品多今次就介紹呢間既創新又有心思嘅甜品舖🤪非常推介佢哋嘅主打—甜品杯!(個名我亂改嘅🤣)個杯係通常以雪糕/水果為主角 經過精心設計加唔同配搭製成嘅 仲有好多款揀添😆夠新穎仲好靚好啱打卡又好食🤤傳統糖水都意想不到地出色👍🏻仲有涼粉 西米露 心太軟等等選擇多多實有嘢啱食~決定下次再試其他先!😚-🍠香芋丸子🍨 $40 (9.5/10) #黃豆飛佛💕🤤香芋雪糕完全唔甜仲好香芋頭味 食晒都唔會覺得太甜 好食!🤤雪糕下面個牛奶布甸好好味 好滑好濃好creamy! 完全唔會有魚膠感 🤤小丸子軟糯又香 甜度啱啱好 同雲呢嗱忌廉食好正🤤啲白朱古力粒同脆脆 同成個甜品杯一齊食好夾 口感豐富 而且整體甜度適中 賣相夢幻 食得出個甜品杯係有精心設計過👍🏻 🌨白雪腐竹薏米(熱) 🥣 $24 (9.5/10)🤤味道幾正宗 都幾濃豆香味又清甜 而且無落奶亦都唔係杰身(最怕🥲) 好難得喺糖水舖搵到唔杰
📍嚐樂🤹🏻‍♀️ #黃豆食黃店💛
🌟推介指數:9.5/10分🎰
九龍城除咗出名多泰國餐廳 都好多甜品舖架🤫
不過通常都偏傳統或者舊式冰品多
今次就介紹呢間既創新又有心思嘅甜品舖🤪
非常推介佢哋嘅主打—甜品杯!(個名我亂改嘅🤣)
夠新穎仲好靚好啱打卡又好食🤤
傳統糖水都意想不到地出色👍🏻
🍠香芋丸子🍨 $40 (9.5/10) #黃豆飛佛💕
香芋丸子

🤤香芋雪糕完全唔甜仲好香芋頭味 食晒都唔會覺得太甜 好食!
🤤小丸子軟糯又香 甜度啱啱好 同雲呢嗱忌廉食好正

🌨白雪腐竹薏米(熱) 🥣 $24 (9.5/10)
白雪腐竹薏米

🤤味道幾正宗 都幾濃豆香味又清甜 而且無落奶亦都唔係杰身(最怕🥲) 好難得喺糖水舖搵到唔杰嘅腐竹糖水
🤤足料又夠熱 好多腐竹同薏米 仲有白果~! 腐竹仲要完整一塊塊 證明係即日煲唔係隔夜 都唔係不停翻煲幾廿個鐘嘅

👩🏻‍💼服務: 出單快 員工有禮

⏳等候時間:直入(入座時間為平日夜晚8點半 9點左右接近全滿)

💆🏻‍♀️環境:坐得舒服 乾淨企理 但位唔多
香芋丸子