2015-09-02 3111 瀏覽
School Food到依家都係好受人歡迎, 就算係平日夜晚, 都會有好多人嚟食野其實都唔係冇原因, 雖然餐牌上嘅食物冇其他地方咁多,但係創意同好味程度爆分, 令到佢到依家都係一個算係成功嘅創意餐廳.烏卒卒 - 我食咗2次School Food, 2次都有叫烏卒卒. 呢個"小卷"嘅不同之處係飯粒有微溫, 卷入面嘅汁微辣, 再點上甜甜地嘅味道似沙律醬嘅醬, 口感同味道一流!軟芝士泡菜鐵鍋飯 - 呢個味道冇咩特別, 係全部野食我覺得價錢比較唔合理嘅一碟主要用泡菜汁炒, 冇咩菜另外覺得如果佢事先將芝士撈埋一齊會唔錯, 但咁樣上菜後當我撈埋一齊之後已經撈唔勻所以如果事先炒埋一齊, 食嗰陣會見到芝士絲就真係perfect火焰卡邦尼年糕 - 亦係我最欣賞嘅菜之一我唔算好食得辣, 雖然佢喺menu列出呢個係2條辣椒, 但個辣我都接受到同埋隻汁係辣中帶甜, 再加咗啲芝士味,我恨不得打包啲汁返去撈飯食甜心鳳梨艾菲 - 其實都有啲貴佢似菠蘿特飲, 雖然得4舊菠蘿, 不過野飲隻色好靚兩人夠食, 仲要打包咗小小飯返去! 每位加一後$181雖然啲野食係唔錯, 但價錢唔平, 唔會成日嚟食
其實都唔係冇原因, 雖然餐牌上嘅食物冇其他地方咁多,
烏卒卒
軟芝士泡菜鐵鍋飯
主要用泡菜汁炒, 冇咩菜

火焰卡邦尼年糕
火焰卡邦尼年糕 - 亦係我最欣賞嘅菜之一
同埋隻汁係辣中帶甜, 再加咗啲芝士味,
我恨不得打包啲汁返去撈飯食
甜心鳳梨艾菲
甜心鳳梨艾菲 - 其實都有啲貴

佢似菠蘿特飲, 雖然得4舊菠蘿, 不過野飲隻色好靚

兩人夠食, 仲要打包咗小小飯返去! 每位加一後$181
雖然啲野食係唔錯, 但價錢唔平, 唔會成日嚟食
2015-09-01
烏卒卒