2023-11-10 385 瀏覽
🇯🇵喺香港都想有個「偽日本旅行」🧳嘅感覺嗎❓除咗環境、食物質素高之外✅仲要係將涼茶同咖啡黎過Crossover添🥳夠曬驚喜喔❤️❤️🍱日簡四品 🌈聽到個名「日簡四品」已經好吸引到我😍其中一品我自己可以選擇❤️我好喜歡食魚🐟所以就揀咗西京燒金目鯛😋醬汁口感係甘甘甜甜嘅白味噌🔥仲有帶有清酒嘅香昧🍶金目鯛魚口感軟嫰幼滑👍肉汁完全鎖住係魚肉裡面✅配埋白飯真係一流呀🥳▫️西京燒金目鯛▫️腐皮▫️玉子燒▫️白飯🫖茶漬飯❤️伴梅子漬天婦羅❤️鰻魚🌈呢個茶漬飯同平時嘅好唔同👍佢個茶底係用左「桂圓雪梨茶」😋夠曬滋潤又特別💯鰻魚肥美✅上面個塊伴梅子漬天婦羅脆口到不得了😋呢個令我一試難忘呢🥳☕️火麻仁燕麥奶拿鐵🌈味道係真材實料嘅芝麻同杏仁味🫘加埋燕麥奶做出嚟嘅火麻仁燕麥奶拿鐵☕️唔至賣相靚靚❤️仲好好飲添🥳🥃冷萃銀菊咖啡🌈銀菊露cross over cold brew 咖啡呢個個口味☕️真係第一次嘗試✅估唔到兩者mix埋一齊之後😋咖啡同銀菊露嘅味道依然係咁出👅呢個好推介呀🥳

🍱日簡四品

▫️西京燒金目鯛