馬哥孛羅咖啡廳

Cafe Marco
餐廳: 馬哥孛羅咖啡廳
資訊:

2021-06-02 10491 瀏覽
最近呢間buffet 最近好多負評, 我本以為可能佢marketing budget少唔信邪, 親身試伏食物lunch三百幾一位, 冇生蠔冇龍蝦, 有長腳蟹, 螺, OK最唔掂一定係刺身, 未食過咁差, 種類少, 唔新鮮都算,吞拿魚的筋多到呢八爪魚更加係我食過最難嚼, 韌到哭泣, 阿婆咬到牙都就黎甩超市買到既刺身都好過佢熟食熟食種類不算少, 沙律bar目測佔約5分1,有一些不太受歡迎的食物, 如kebab, 完全冇人食有一個咖哩corner, 可惜都係又乾又鞋, 唔得當日印象較佳的是豬腳薑吧, 不錯, 味濃有咬口,  其他就真係乏善足陳。甜品出乎意料係合格以上, 選擇多, 可惜有部分擺响牆邊雪櫃, 冇琳琅滿目既效果, 實屬可惜。芝士蛋糕本不錯, 惜加了不夾的柚子, 酸上加酸。雪櫃雖是Haagen dazs, 味道選擇亦多,可惜部分味如tiramisu味, 表面竟有一層半融的液體, 啡啡灰灰, 看到也倒胃口環境環境比較昏暗, (不是有情調嗰隻暗)部分擺檯位置古怪, 拎食物動線好唔順暢,經常感覺有人要响你旁邊擦身而過.然後廁所係要走出去商場舊式嗰隻.作為五星酒店, 有啲難接受咁既Setti
唔信邪, 親身試伏

食物

最唔掂一定係刺身, 未食過咁差, 種類少, 唔新鮮都算,
吞拿魚的筋多到呢

八爪魚更加係我食過最難嚼,
韌到哭泣, 阿婆咬到牙都就黎甩
超市買到既刺身都好過佢

熟食

熟食種類不算少, 沙律bar目測佔約5分1,
有一些不太受歡迎的食物, 如kebab, 完全冇人食

有一個咖哩corner, 可惜都係又乾又鞋, 唔得
當日印象較佳的是豬腳薑吧, 不錯, 味濃有咬口,
其他就真係乏善足陳。

甜品

出乎意料係合格以上,
選擇多, 可惜有部分擺响牆邊雪櫃,
冇琳琅滿目既效果, 實屬可惜。
芝士蛋糕本不錯, 惜加了不夾的柚子, 酸上加酸。
雪櫃雖是Haagen dazs, 味道選擇亦多,

環境比較昏暗, (不是有情調嗰隻暗)
部分擺檯位置古怪, 拎食物動線好唔順暢,
經常感覺有人要响你旁邊擦身而過.
然後廁所係要走出去商場舊式嗰隻.
作為五星酒店, 有啲難接受咁既Setting

唯一五星既應該係服務
收碟快, 態度殷勤細心, 抵讚!

總結
五星級價錢, 放題都不如的質素,
我感覺佢離執笠不遠矣。
唉, 不說了, 牙骹痛。
2021-04-30