餐廳: 炉端金
資訊:

2021-05-02 4149 瀏覽
放題加爐端燒,平日晚市由5點食到10點,成人$298加一,唔要爐端燒只係$248。爐端燒有廿多款食材可選,雞牛豬鴨海鮮蔬果樣樣齊但不算特別。而我發覺第一輪送來的預設拼盤質素好像高於之後自己點的,特別是蔬菜類。而店家提供的醬汁有燒汁,辣椒片及胡麻醬,我幾鍾意。刺身選擇有十三款算幾多,質素亦唔差,只是青口有點細隻。我最推介的是天婦羅,夠熱,唔覺油膩,炸粉唔太厚,而且款式多又特別,第一次食苦瓜天婦羅,少少回甘幾好食,另外海鰻天婦羅都係第一次見,我少有地食放題食左好多天婦羅。店家另一推介是有多款口味雞翼,我只試左其中三款,蜜糖芥辣雞翼係正既!其他食物有壽司,卷物,串燒,炸物,和食,甜品等,質素正正常常,未有特別高質推介,其中串燒牛肉粒更覺韌,但至少每樣熱食上枱時都夠熱。雪糕有Movenpick同兩個未見過既本地牌子選擇,港式奶茶,菠蘿椰子幾特別,不過味道唔太出,都係Movenpick比較好食。整體我覺得食物質素屬於中上,價錢跟一般放題店相約,性價比算是很不錯。如果選擇日式放題,這家炉端金應該會是我三甲。雖則任食兩小時其實已經非常足夠,但「不限時」就是心理上比較不用趕,亦較為適合一班朋友聚會邊吃

刺身選擇有十三款算幾多,質素亦唔差,只是青口有點細隻。

雖則任食兩小時其實已經非常足夠,但「不限時」就是心理上比較不用趕,亦較為適合一班朋友聚會邊吃邊聊。
2021-04-21
  • 天婦羅