2010-03-17
之前有朋友介紹話哩間餐廳幾好食, 但因為冇訂位, 入唔到去食, 所以冇食到, 之後一直都掛住哩間餐廳, 就同左屋企人黎食, 3個人, 食左5百幾, 貴係幾貴, 但對絕值得先講服務, 餐廳雖小, 坐位唔多, 但服務好好, 好照顧到每一個客人, 收碟夠快, 又會推介俾客人有咩好食, 但係上菜慢, 但就算慢, 都值得等, 因為睇得出係精心炮制!!見到佢d三文魚, 果d脂肪同埋用既紋非常平均, 同埋唔係平面一塊, 係好似有坑紋咁, 見到已經覺得好靚, 再食埋落去, 好食到不得了, 本人最愛火炙三文魚壽司, 其他好多地方, 火炙會比普通貴, 但哩度一樣價錢, 仲要超級好食, 自己一個人都食2碟!!咁岩當日, 本來想叫油金魚, 但咁岩冇貨, 經理介紹左個鱆紅魚, 其實我之前食開既鱆紅魚都覺得麻麻地, 所以冇乜特別鐘意, 但佢推介左一個鱆紅薄切, 食到唔停得口, 肉質爽口, 又夠新鮮, 食完都想再叫~~ 跟住再叫左個鱆紅魚壽司, 即刻比下去, 籌司上面既鱆紅魚, 比薄切厚差唔多3倍, 但唔好以為厚就好食, 因為太厚, 冇左果個爽口既感覺, 同埋魚鯹味會重好多, 所以冇咁好食, 經理話d魚係新鮮運黎,
咁岩當日, 本來想叫油金魚, 但咁岩冇貨, 經理介紹左個鱆紅魚, 其實我之前食開既鱆紅魚都覺得麻麻地, 所以冇乜特別鐘意, 但佢推介左一個鱆紅薄切, 食到唔停得口, 肉質爽口, 又夠新鮮, 食完都想再叫~~ 跟住再叫左個鱆紅魚壽司, 即刻比下去, 籌司上面既鱆紅魚, 比薄切厚差唔多3倍, 但唔好以為厚就好食, 因為太厚, 冇左果個爽口既感覺, 同埋魚鯹味會重好多, 所以冇咁好食, 經理話d魚係新鮮運黎, 可能咁岩果日冇貨就冇得食, 所以極力推介鱆紅薄切!!!
可能第一次去到, 見到個餐牌, 樣樣都平平無奇, 我去過2次, 都覺得果度既刺身同壽司, 出色過佢既熱食好多, 所以第一次去既, 我推介大家食多d佢既刺身!!