2019-06-27 133 瀏覽
第一次試御滿屋放題,位於旺角地鐵正出口,好方便。大部分座位都是卡位形式,闊落。飲品有好多好多款,而且職員加貨加得好快,唔會唔夠凍。淨係酒精類都有5款。食物種類多,日式同中式各佔一半。上菜好快而且準確,無咩漏單情況。女侍應(56號)亦值得一讚,態度好而食完後好快黎收碗碟。食物方面,首先啲刺身有誠意。有幾款一般放題都唔齊既刺身但呢度都有。包括原粒大帶子、油甘魚、大甜蝦及吞拿魚刺身。帶子夠厚,油甘魚好鮮甜,完全沒有雪味。中式食物例如炒蜆同黑椒牛柳粒都不錯,而且每份份量好足。特別欣賞個翠肉瓜同菠蘿,好多汁,而且熱食都夠熱(唔好講笑,好多放題場d野食唔熱)但我哋個蟹粥就有少少煲燶...甜品我哋叫咗窩夫配比利時朱古力雪糕,窩夫係香脆嘅!另外仲每人有一杯haagen dazs雪糕好滿足。飲品除左無酒精飲料仲有apple cider 啤酒同清酒任飲。總括黎講,呢間放題性價比不錯。

牛柳粒

但我哋個蟹粥就有少少煲燶...

總括黎講,呢間放題性價比不錯。
2019-06-23
牛柳粒