2021-03-10 735 瀏覽
Mamaday 就食過幾次啦,呢間Mamaday Studio 行cafe 路線,提供飲品、蛋糕、Bagel,主要俾你休閒坐下傾吓計Hea下!呢日等朋友食晚飯,仲有兩三個鐘頭,決定喺附近搵個地方坐下Hea一陣。由個門面開始我就已經好鍾意☺️超級有特色😍每一字一句、每張相、每個擺設都落過心思,有啲仲諷刺人生,十分之鬼馬!😆喺地下買完嘢食飲品之後等一陣就好快整好,然後自己行樓梯拎上去,上面都有幾張枱,而且露台位都幾Chill,好正!🔸豆腐豆腐咖啡☕️普通咖啡就飲得多,豆腐味嘅咖啡你又試過未?呢杯咖啡係凍飲,除咗咖啡係主角之外,就如其名,一開始都覺得好搞笑個名點解有兩個豆腐,原來杯底下面真係有好滑既豆腐,上面仲有一球豆腐雪糕,所以有兩個豆腐😂豆腐味雪糕十分之濃郁,質地好Creamy!雖然係咁都冇掩蓋濃郁嘅咖啡味,而且飲落好有層次感,絕對值得一試!杯咖啡都好大杯!🔸是日Homemade Special 焦糖海鹽芝士蛋糕🍰本身想試吓個貝殼蛋糕,點知今日冇😢唔緊要啦原來呢個焦糖海鹽芝士蛋糕都幾好食😋食落鹹鹹地配上面頭一粒粒嘅焦糖,芝士蛋糕質地比較實淨,芝士味濃郁,不過食落又唔會好溜,底下面仲有啲Ore

🔸豆腐豆腐咖啡☕️

🔸是日Homemade Special 焦糖海鹽芝士蛋糕🍰
本身想試吓個貝殼蛋糕,點知今日冇😢唔緊要啦原來呢個焦糖海鹽芝士蛋糕都幾好食😋食落鹹鹹地配上面頭一粒粒嘅焦糖,芝士蛋糕質地比較實淨,芝士味濃郁,不過食落又唔會好溜,底下面仲有啲Oreo碎,唔錯!

呢度仲有自家嘅咖啡豆

大家要預留相機或者電話嘅Memory 黎喪影相📸🤣啱晒同朋友嚟傾偈吹吓水,想搵個地方食件cake飲杯嘢,呢度係一個好選擇😍

• 豆腐豆腐咖啡