2017-03-13 338 瀏覽
以前既囍帖街已變為利東街, 大部份都開左餐廳做食肆, 只得一間售買關於婚禮既用品試完卡樂B 既即炸薯片, 係利東街行左一圈, 見到哩間馬來西亞既餐廳, 仲要唔使加一, 而家真係買少見少, 仲要係有裝修既餐廳喎...未行上一樓, 係地下講左幾位後, 侍應會叫我地係一排既既飲品區內, 攞一支飲品, 當天總共有四款, 我地楝左鹹桔話梅水同埋一款 mocktail, 每款飲品都用類似電燈胞既玻璃樽盛裝住, 飲完後, 個樽係送俾客人, 可以拎走 (當天係樓下拎既飲品, 第一支係FREE, 之後再拎, 就要每支$15)肉骨茶有兩款, 一係以內臟為主 (胡椒味), 另一款有排骨, 豆卜, 冬菇 (當歸味), 我地棟左後者, 啲排骨已經煲到好淋, 都已入晒味, 不過, 可惜上枱時已經唔係好熱, 仲要冇爐仔煲住, 所以好快就已涼晒.虎蝦喇沙, 全部都係米粉, 唔似正宗既係油麵+米粉, 蝦有兩隻, 都算大亦都爽口, 有啲魚片, 豆卜配菜咁, 個湯底有陣陣既椰香味...不過, 都係個句, 個湯唔夠熱.松露春卷, 哩款小食, 即炸, 夠晒熱, 每食一啖都充滿松露香.

松露春卷, 哩款小食
, 即炸, 夠晒熱, 每食一啖都充滿松露香.
2017-03-06
  • 松露春卷