尖沙咀呢間酒吧餐廳充滿驚喜!餐廳分兩層,上層主要用餐,而且別有洞天✨🤩大概一半嘅牆身都用投射螢幕以星空為主題,紫紫藍藍✨🪐而且毫無壓迫感我地食到最後又轉換新佈景,感覺新鮮!完全係打卡之選!!但靠牆位置唔多🤫記得要先預約!煙燻三文魚刺身($168)綠色調味醬料類似生蝦刺身嘅調味,但更清新開胃三文魚新鮮而且非常厚切!包住辣椒同蒜頭,口感佳🥃適合送酒份量多,前菜亦有飽肚感🤩👍🏻冬陰功虎蝦卡邦尼意粉($248)虎蝦彈牙新鮮有蝦膏.冬陰功味香濃!加上略帶芝士味,就算加上面頭生雞蛋撈勻食,出奇地都唔油膩,亦唔會覺得漏!相反微微辣😋好惹味海鮮菠蘿炒飯($228)炒飯乾身粒粒分明而且有鑊氣旁邊嘅蝦爽口而菠蘿放了糖經微烤🍍香甜多汁芒果斑斕糯米飯($168)放到枱面已飄來陣陣斑斕香味糯米飯煙韌,份量好多,賣相吸引~Base Brother🍸($118)以六舊腹肌嘅杯盛載~少少青檸味同濃薑味清新但同時酒味重😙啱晒喜愛酒精人士~Base Colada🍹($118)同平時Pina Cara相類似🍍🥥但同樣亳不吝嗇酒精份量,正~價格雖偏中高價,但食物都比我預期中出色! 原來係由前酒店主廚主理😋又係酒吧又有主打泰國

我地食到最後又轉換新佈景,感覺新鮮!
完全係打卡之選!!
但靠牆位置唔多🤫記得要先預約!

煙燻三文魚刺身($168)

綠色調味醬料類似生蝦刺身嘅調味,但更清新開胃
三文魚新鮮而且非常厚切!
包住辣椒同蒜頭,口感佳🥃適合送酒
份量多,前菜亦有飽肚感🤩👍🏻

冬陰功虎蝦卡邦尼意粉($248)

海鮮菠蘿炒飯($228)

炒飯乾身粒粒分明而且有鑊氣
旁邊嘅蝦爽口而菠蘿放了糖經微烤🍍香甜多汁

芒果斑斕糯米飯($168)

放到枱面已飄來陣陣斑斕香味
糯米飯煙韌,份量好多,賣相吸引~

Base Brother🍸($118)
以六舊腹肌嘅杯盛載~
少少青檸味同濃薑味清新但同時酒味重😙
啱晒喜愛酒精人士~

Base Colada🍹($118)
同平時Pina Cara相類似🍍🥥
但同樣亳不吝嗇酒精份量,正~

價格雖偏中高價,但食物都比我預期中出色! 原來係由前酒店主廚主理😋又係酒吧又有主打泰國fusion菜確係比較少.而且菜式同酒類飲品都有好多款~

情侶浪漫晚餐到朋友把酒談歡都好適合🥂
下次要試埋火山排骨同飛天炒麵先😙