2017-04-10 113 瀏覽
開了Account好耐,耐到唔記得了,因為工作太忙,難得有機會同家人第一次黎到呢間小店試食,當然唔客氣豪食一下啦。一入到黎,見到有大大個公仔企左係店入面,係必影的景點之一。因為太多人了,所以當日冇機會影到。入面好多張椅上都會放有毛公仔,鍾意公仔的女性一定好開心。店員仲會有趣咁講話D公仔會不定期咁自己走黎走去嫁。每張枱上都有燭光,非常有情調。首先黎的係店員推介的兩款新鮮生蠔。店員好細心咁介紹兩款生蠔的特色,咁當然我係唔會記得係咩名啦一放上枱新鮮的賣相同打燈效果已經吸引左我。兩款蠔入口的味道同咬口都的確不同。淡淡的海水味,爽脆的蠔邊加上飽滿的蠔身,食完會好想問自己做咩唔叫六件慢慢食。之後呢個海膽蟹肉牛油梨芒果他他完全攻破左我,可以講係係非常香滑濃郁。 香滑的牛油梨加上濃郁的大大塊新鮮海膽,中間的蟹肉再加添了食材間的口感和海洋的味道,最後中間細細粒的芒果肉為整碟菜色加添了果香,令人更想食完再食。呢個蟹肉帶子海膽拌飯又係另一充道完全係愛上了的菜色。可以講係愛蟹的人必食之選。香濃的蟹膏份量非常多,再加上新鮮的海膽同脆口的魚子,放係熱熱的珍珠米上,米飯的熱度令到蟹膏的香味進一步昇華。當香氣飄入去大
每張枱上都有燭光,非常有情調。
新鮮生蠔

海膽蟹肉牛油果芒果他他
蟹膏帶子海膽拌飯
呢個蟹肉帶子海膽拌飯又係另一充道完全係愛上了的菜色。可以講係愛蟹的人必食之選。香濃的蟹膏份量非常多,再加上新鮮的海膽同脆口的魚子,放係熱熱的珍珠米上,米飯的熱度令到蟹膏的香味進一步昇華。當香氣飄入去大腦的時候,原來手已經情不自禁咁去拎黎食啦。
而家諗起都係咁流口水了。
加勒比海鮮薄餅
薄餅都係水準之作,張放係上面檸檬再滴落去薄餅到,即刻令到整個菜色更開胃。
明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利麵
明太子炸軟殼蟹忌廉汁意大利麵。新鮮炸的軟殼蟹再加上煮得岩岩保留了麵心的意大利麵,成為了今餐美好的結尾。

知道餐廳有出名的甜品,但真係食得好飽好滿足,就留返下次再黎食啦。

另外真係值得一讚的係店內氣氛非常好,店員會主動介紹菜色,有時仲會同你傾幾句,好開心嫁。
2017-03-30
新鮮生蠔