餐廳: 初見
資訊:

2022-05-10 68 瀏覽
老實講,我都真係因為個名吸引我而入去食嘅,因為佢個名真係好有溫度同感覺,咁日本嘢都係我鍾意食嘅嘢之一嚟⋯🙊•初見香草吉列牛🐂好特別嘅係吉列皮係綠色嘅,因為落咗香草。至於牛望落去啲脂肪比例好好;燒起嚟啲肉食落好嫩、好香口之餘,牛味仲十足!😙仲有得開熱石爐自己燒,有得燒、有得食,好食又過癮~😎•安格斯牛肉鍋(味噌湯配讚歧烏冬) 好耐冇打過日式邊爐,再加埋有野菜嘅味噌湯係好令人懷念,咁薄切牛肉片即淥即食,配埋讚岐烏冬係開心嘅~ 烏冬係爽口彈牙嘅,牛肉就脂肪比例平均,有肉味得嚟又易入口⋯⋯😬•日式鐵板煎菜肉餃子🥟其實煎得香口,外皮香脆,而且外皮厚度唔好太厚,咁就已經合格咗一半~ 剩返嘅淨係睇埋個餡,有味得嚟唔好太鹹,咁就已經好好~👍🏻我諗佢係已經做到嘅~~😌•限量海膽雙拼咁深色啲嗰邊就係加拿大海膽;而淺色啲嗰邊就係韓國海膽。我自己本身就鍾意食海膽嘅~ 係呢兩款海膽裏面,我自己就偏愛韓國海膽,因為佢味道偏甜,同埋食落比較冧身,但又比較快融⋯⋯🙈🙈至於加拿大海膽,深色啲又比較酸,但係質感就比較實返少少🤏🏻,起碼食咗一粒粒嘅感覺~可以話係各有各好嘅!!😆•刺身/西式南瓜湯🥣 刺身全部都好新鮮~又好甜

初見香草吉列牛🐂

安格斯牛肉鍋(味噌湯配讚歧烏冬)

刺身/西式南瓜湯🥣
刺身全部都好新鮮~又好甜美!仲要係我鍾意食嗰幾種,有三文魚、有帶子,仲有鯛魚添!😛

南瓜湯好綿密,食落仲要有滿滿嘅南瓜蓉喺入面,同埋加咗少少淡奶喺裏面變得更順滑,隱約飲到奶味係好飲嘅!!😎
刺身(跟餐)
日式麵豉湯  /  西式南瓜湯