2019-05-11 46 瀏覽
呢排開左好多間日式鐵板牛扒餐廳🥰今日慕名一試銅鑼灣嘅steakbar,位於登龍街地舖。.閒日7pm左右去到啱啱有一張枱,之後嘅人都要等位了。試左吉列炸和牛扒同頂級肉眼牛排🍽.吉列炸和牛扒 $188吉列牛係預先炸咗外層,而牛肉內層就交比食客放上石爐上以明火烤煮,生熟程度自行決定🥩吉列係薄薄的一層,輕輕的脆脆的,但唔會覺得滯/熱氣👍🏻👍🏻肉質好淋,肉脂均勻咬落即溶,牛嘅油脂充滿口腔😍吉列牛成個口感係外脆內軟,如果要比較一般炸豬扒,佢嘅吉列無咁厚,肉味比較濃,肉質更厚身,好特別😋頂級肉眼牛扒 $258推薦鍾意食到肉味重啲嘅朋友揀呢個。我地揀左五成熟,真係煎得啱啱好,半生熟🥰肉質好軟熟,咬落唔會有筋。牛味好重,有豐富肉汁。啖啖肉嘅牛扒,配埋跟餐嘅飯素飯真係一流👍🏻🐂🐂🐂鵝肝 跟餐加$68鵝肝幾大舊,入口即溶,滿滿油脂,連旋片一齊食好香好邪惡!.呢度嘅所有牛扒都係跟咗飯素飯同沙律,份量幾足。好食之餘,服務,環境都唔錯,值得encore😍
閒日7pm左右去到啱啱有一張枱,之後嘅人都要等位了。
試左吉列炸和牛扒同頂級肉眼牛排🍽
吉列炸和牛扒 $188
吉列和牛扒

頂級肉眼牛扒 $258
推薦鍾意食到肉味重啲嘅朋友揀呢個。
我地揀左五成熟,真係煎得啱啱好,半生熟🥰
頂級肉眼牛扒

鵝肝 跟餐加$68
鵝肝幾大舊,入口即溶,滿滿油脂,連旋片一齊食好香好邪惡!
吉列和牛扒
頂級肉眼牛扒