2018-04-22 5800 瀏覽
前幾日撞返個舊同事,話不如一齊食飯,咁我哋就約咗係旺角!經過見到創興有馬辣台式打邊爐可以任食, 岩晒我同餓底fd 上去拆返餐。我哋六點鐘就上到去冇咩人,可能因為太早, 一出電梯門口都有地方可以等位,而且感覺睇落去都好乾淨,位都唔駛等即刻就入得可以食。一坐低就發覺個位置都坐得幾舒服,夠晒闊唔會覺得迫,就算同隔離枱都有返一定嘅距離。 跟住拿拿林叫個湯底,叫咗個鴛鴦湯底,台式麻辣鍋小辣加西紅柿洋蔥海王鍋。我同舊同事都好鍾意食牛肉!所以有牛字嘅我哋都會叫黎食。 湯底同埋肉一叫就基本上已經即刻到,海鮮都係任叫蝦同蜆都好新鮮同乾淨又無沙。 牛肉一睇落去個顏色好吸引。 推薦梅花牛! 牛味夠晒重!再嚟呢就有兩款餃子都好有誠意,其中韭菜餃非常足料!其他配料種類超多都食唔晒咁多款, 好小見會有打邊爐有咁多款野食,而且好乾淨衛生!最值得講嘅就係飲品方面, 一般打邊爐嘢飲都係10款左右, 呢度多到數都數唔晒,實有幾款啱你飲。甜品方面種類都唔少, 我自己食咗六款, 雪條糯米糍都有, dryers 雪糕任食。 兩小時每人都係百零蚊超抵食, 下次一定會再嚟。走嘅時候爆曬場!

我同舊同事都好鍾意食牛肉!所以有牛字嘅我哋都會叫黎食。

牛肉一睇落去個顏色好吸引。 推薦梅花牛! 牛味夠晒重!

再嚟呢就有兩款餃子都好有誠意,其中韭菜餃非常足料!

兩小時每人都係百零蚊超抵食, 下次一定會再嚟。

走嘅時候爆曬場!