2021-04-13 1194 瀏覽
人生第一次食印度菜❤️當然搜羅左咁多間先至去試啦✌🏻✌🏻嚟到人來人往嘅尖沙咀 諾士佛台位置✌🏻呢個地點真係好容易搵 基本上冇乜人唔知🤗呢間餐廳係喺2樓位置 入到去嘅裝修都好舒服聽住啲歌慢慢行入去 成個人感覺都好放鬆🤗🤗入到去有兩個侍應 見到我哋已經好熱情招呼我哋✌🏻呢度主要都係用英文溝通 不過英文唔好都唔緊要 呢度餐牌都係中英對照1️⃣牛油雞蕃茄烤雞塊 HK$130 呢個我係咁多個網頁之中大部份網友都有推介👍🏻👍🏻👍🏻 佢食落唔會好油 同埋印度菜我想像中係好香味精 呢隻又唔會食完好頸渴👍🏻👍🏻 同埋佢唔似我哋平時食嘅咖喱咁 個口感比較特別 而佢本身啲雞係烤過 啲雞好滑 加上係冇骨㗎 👍🏻👍🏻兩者溝埋真係覺得好好食❤️❤️❤️2️⃣ 芝士烤餅 HK$40 呢個烤餅就咁食已經係熱辣辣好好食 仲有陣芝士味 我叫呢個係配搭埋牛油雞蕃茄吼雞飯咁食😋😋😋 呢個一碟有4塊 而我最後係叫咗兩碟食 即係已經食咗8塊 可想而知佢幾好味程度係好高👍🏻👍🏻3️⃣牛肉千層麵 HK$125 牛肉千層麵個面落咗好多芝士 一拉就已經好多芝士黐埋一齊 加上佢每一層闊條麵 都會配上碎嘅牛肉粒 你每一啖咬落去都係有牛肉嘅味道同埋佢落嘅蕃茄醬
人生第一次食印度菜❤️
聽住啲歌慢慢行入去 成個人感覺都好放鬆🤗🤗

1️⃣牛油雞蕃茄烤雞塊 HK$130

2️⃣ 芝士烤餅 HK$40

3️⃣牛肉千層麵 HK$125
同埋佢落嘅蕃茄醬都比較多 成個感覺就係咬落去淡淡都係肉👍🏻👍🏻👍🏻

4️⃣蘋果汁
蘋果汁唔係太甜好啱我嘅口感😋😋😋
再配埋幾快蘋果喺入邊 成個感覺都幾清新㗎😋😋😋

整體來講 我覺得呢間餐廳坐得好舒服
聽住啲歌食飯成個人都好輕鬆❤️❤️
對於我第一次食印度菜來講係一個好好嘅體驗
啲人成日講印度菜mama 但係我覺得呢間真係好好食👍🏻👍🏻👍🏻下次會再叫朋友一齊嚟食 因為我仲有好多嘢想試❤️❤️❤️
最後兩個埋單都係三百幾蚊 我覺得三百幾蚊食到啲咁有特色嘅菜式👍🏻👍🏻係絕對值得
2021-04-13
  • 牛油雞