普慶餐廳

The Astor
餐廳: 普慶餐廳
資訊:

2020-01-25 1995 瀏覽
很久沒有食自助餐,因不想隨意食多左,其實又唔係因為好好味,所以今次揀左好耐,上次食已是洲際了。大年初一,都算滿座,只有一枱吉,全家怉有期望開餐,首先,海鮮,有2款生蠔,size較細 但鮮味也可接受(中上),長腳蟹有驚喜(),龍蝦無味(下),其他海鮮有不少都一般啦。之後剌身,5款吞拿魚和三文魚,我主力帶子,大粒,唔加醬油都鮮甜(),牡丹蝦都很不錯(中上),油甘魚更是我至愛()。号要介紹咖哩及蟹粥都不錯,而甜品真係幾失望,所有cake都唔靚又唔太好食,但雪糕確實爭取返唔少分,因味道不錯及口味很多,牌子就唔識。總分都係中上,而且待應一直帶住口罩又好手快,最後,還每枱拜年
),龍蝦無味(下),其他海鮮有不少都一般啦。
),牡丹蝦都很不錯(中上),油甘魚更是我至愛(
)。