2019-09-12 864 瀏覽
身為港島人好耐無出旺角食飯,今次朋友邀請午飯時間到呢間cafe一試!以往cafe氾濫既年代覺得cafe食物毫無誠意,但今次Romanne足以推翻所有舊有印象lunchtime時段坐無虛席之下咁岩有張二人枱,午餐套餐選擇有Western/Asian style滿足不同口味,配上前菜及飲品,價錢合理,夏日優惠更享有八折,抵我們點了南瓜湯配溫泉蛋黑松露野菌意大利飯及龍蝦汁珍珠帶子意大利麵。由於午餐時段,上菜非常有效率。意粉硬度適中,龍蝦汁味道不算突出,較似濃郁茄汁,但廚師水準是有既!意大利飯相對優勝不論米的硬度及汁的味道都非常出色,可媲美西餐廳水準!兩點半三點左右客流開始少,發覺餐廳環境其實不錯,是消閒傾計好地方,食物又有水準,有機會一定會再幫襯

不論米的硬度及汁的味道都非常出色,可媲美西餐廳水準!

2019-09-12
  • 溫泉蛋黑松露野菌意大利飯