2018-01-24 165 瀏覽
返工之後會提醒自己 要對自己更好 要食更多好西😋 先對得住平日工作同生活忙碌既自己 所以前日去左荃灣食返個豐富西餐 餐廳係朋友簡既 地點係正荃灣廣場隔離 夠易搵同方便👍🏻餐廳主打西班牙菜式 外觀裝修唔算特別顯眼 但打開門入去 好似去左第二個環境 內部裝修有歐陸風味💃🏻 午餐選擇都唔少 我簡咗$118套餐👆🏻包括餐湯/沙律 我簡餐湯 味道正正常常 無太大驚喜 同時會包2️⃣個主菜 我簡左蟹肉西班牙奄列同鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦🦐 另外跟餐會有一杯餐飲🍹蟹肉西班牙奄列 同預期中既奄列唔同 可能係自己見識少 外形睇落好似日式大阪燒 而西班牙式奄列 由蛋皮包住薯仔🥔 口感幾特別 偏軟身 似食緊薯蓉同薯仔之間 香氣也十足 最上層有辣味粉 我覺得係加分位 沙律醬亦令成功令成個西班牙式奄列無咁單調👏🏻鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦用鐵板盛住 會有熱辣辣既溫度🔥☄️ 有沙沙聲 蝦仁有六隻左右上 配埋蒜片辣椒 幾惹味 我認為係本餐最出色個樣菜式🤤飲品我簡左升級做Mango Island (+$18) 味道唔錯 有淡淡芒果味 水果味唔算太重😗 飲落又唔會過淡同過甜 我都覺得滿意😁 食完埋單百三左右 味道唔差 食完都幾滿足 偶

蟹肉西班牙奄列

鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦

飲品我簡左升級做Mango Island (+$18) 味道唔錯 有淡淡芒果味 水果味唔算太重😗 飲落又唔會過淡同過甜 我都覺得滿意😁 食完埋單百三左右 味道唔差 食完都幾滿足 偶然食餐好少少 的確係可以放鬆心情✌🏻
蟹肉西班牙奄列
鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦