2017-05-25 650 瀏覽
同同事去左北角榮式燒雞扒lunch..好快就有位 唔駛排隊👍🏾食左雞藕天成,連凍奶茶50蚊,抵食👍🏾但雙併一定要跟飯,如果跟烏冬要60蚊,好可惜。個蓮藕餅好好味,好鬆跪,應該有馬蹄粒,好爽口,而加食得出係岩岩炸好,好新鮮,熱啦啦,大推👍🏾雞扒好鬆軟,唔使用刀都可以好方便咁把它分成一塊塊,可以feel到真係好淋👍🏾食唔到冰鮮味,見到廚房係度烤雞扒,認真製作。不過個人就覺得黑淑味太重,個人唔係好鐘意,比較鐘意食蓮藕餅。飯既份量都大,食完係飽肚的。佢仲有好多蔥汁同埋鼓油,唔使驚無味同埋乾。同事既烏冬就細份好多,好似飯抵食d.但每人埋單都唔使50蚊,真係好抵食👍🏾同埋聽同事講,北角總店係最高質的。

同事既烏冬就細份好多,好似飯抵食d.

雞扒烏冬
雞藕天成