2023-07-24
今日同朋友去咗尖沙咀厚福街大樹燒烤食串燒,非常惹味,推薦給大家!餐廳位於厚福街8號H 8 的12樓,距離B2地鐵站,只是4分鐘路程,非常方便!串燒食物款式十分之多,有肉類、丸類、海鮮類、素類,仲有鍋鍋燒!我們二人叫了以下食物:即開即燒大生蠔🦪🌟🌟🌟🌟🌟~呢個燒蠔滿分,超好味!蠔又大又飽滿,配埋蒜蓉牛油燒,人間美食,我連蠔汁都舔埋大扇貝🌟🌟🌟🌟🌟~一樣係蒜蓉牛油配味,鮮味無比,最重要係新鮮、熱辣辣燒出來,食到唔停得口!大樹燒活蝦🦐🌟🌟🌟🌟🌟~蝦算大隻,一份有三隻,而且燒到剛剛好,鎖到肉汁,不會乾,好味!鮮烤白鱔🌟🌟🌟🌟🌟~一串有兩件,鱔肉燒到外脆內軟,外皮微焦香,火候控制得十分之好!新鮮魷魚鬚🌟🌟🌟🌟~一份3串,魷魚爽口彈牙,每人三串都太少,要encore ,因為太好味了!金菇肥牛卷🌟🌟🌟🌟~鎖到肥牛肉汁,牛味濃大大大茄子🍆~呢個茄子真係好大份,配上好多蒜蓉辣椒絲,未上枱已經香氣撲鼻,而且茄子燒到一絲一絲,連皮都燒到少少焦脆,太美味了!爆漿芝士丸🌟🌟🌟🌟燒韭菜🌟🌟🌟🌟燒冬菇🌟🌟🌟秘製燒豬頸肉🌟🌟🌟🌟燒雞中亦🌟🌟🌟🌟手打鴨屎香茶🌟🌟🌟🌟芒果冰🌟🌟🌟🌟🌟整體餐廳乾淨企理,海鮮食物是非常新鮮的
即開即燒大生蠔🦪🌟🌟🌟🌟🌟
大扇貝🌟🌟🌟🌟🌟
大樹燒活蝦🦐🌟🌟🌟🌟🌟
鮮烤白鱔🌟🌟🌟🌟🌟
新鮮魷魚鬚🌟🌟🌟🌟
金菇肥牛卷🌟🌟🌟🌟
~鎖到肥牛肉汁,牛味濃
大大大茄子🍆
爆漿芝士丸🌟🌟🌟🌟
燒韭菜🌟🌟🌟🌟
燒冬菇🌟🌟🌟
秘製燒豬頸肉🌟🌟🌟🌟
燒雞中亦🌟🌟🌟🌟
手打鴨屎香茶🌟🌟🌟🌟
芒果冰🌟🌟🌟🌟🌟
整體餐廳乾淨企理,海鮮食物是非常新鮮的,服務員也細心有禮,下次會再來幫襯!