2018-11-08 249 瀏覽
去完日本返黎好想好想食中菜,上次好友說有間中菜不錯吃,一於今晚放工去試下。餐廳位於棉登徑,地鐵站k11 出口行過去非常方便,門口招牌光猛,感覺格調高雅。上到去估唔到已經非常多人,四周圍仲放咗好多陳皮酒做裝飾,環境舒服潔浄。餐牌選擇非常之多,而且仲好有特色,好多出面都未見過。日本花菇雞腳燉螺頭用一個小茶壺裝住上枱,感覺好優雅,內裏材料十足,用小杯子裝住燉湯,入口湯頭好清甜,螺頭鮮味,飲完成個人好舒服,非常喜愛!醒胃話梅雞第一次見呢個做法,雞肉酸酸甜甜好開胃,肉質鮮嫩軟滑,用上鐵板裝上,可以keep住溫度,又可以增加視覺效果,抵讚!杞子花膠濃湯浸時蔬上湯清甜香濃,菜心浸過濃湯,非常清甜,花膠爽口軟嫩入味,整碟菜都好出色!餸菜份量十足而且味道出色,唔怪得整晚人客多到不得了,員工完全做到無停手,但態度還是非常有禮,值得一讚!

餐牌選擇非常之多,而且仲好有特色,好多出面都未見過。

日本花菇雞腳燉螺頭

醒胃話梅雞