2018-06-02 12 瀏覽
廟街最經常同出名就係食煲仔飯 今次同家姐出動搵好野食🤣 順便接佢放工 就簡咗係廟街既丼瀛☺️ 見有唔少好評 賣相又唔錯 一於試下🙇🏻‍♂️雖然大概從餐廳環境相片睇得出餐廳空間細 實屬小店 但入到去又唔算太細 大概容納二十人左右👍🏻 不過位與位之間如果加多少許距離會更好😝 我地坐低就簡定咗兩款野食因爲係有備而來😎第一樣就係丼瀛龍蝦🦐刺身雙層爆丼 份量唔細 分為上下兩層👇🏻實行一餐兩食 上層有大大隻龍蝦 蝦膏相當充足🤤 蝦腳亦長長既 又夠肉 有較剪就方便食😆 側邊有唔同款式既刺身 整體都幾夠新鮮 值得一讚👍🏻 仲有隻溏心蛋 味道都唔錯 上層好快就食完🤣下層係海膽蒟蒻沾麵 平日好少機會食蒟蒻麵 更加無試過海膽汁配食 所以期待感頗高☺️ 口感幾清爽 彈牙 外貌真心似烏冬 但就比烏冬健康😛 撈埋海膽汁食幾開胃 仲有配菜食落幾fresh😗築地壽司杯😍 賣相擺明就係相機食先 完全加哂分😏 共有五款口味 款款都係三至四口份量 唔會太多 食落唔會滯 食量唔大岩哂 刺身夠鮮甜😽 大推海膽同甜蝦 兩款質素都算幾好 而鮑魚味道亦唔差 如果各碗飯更凍就會更吸引😂 整體黎講 餐廳雖然空間唔算太大 小店係廟街黎就夠哂出色

整體黎講 餐廳雖然空間唔算太大 小店係廟街黎就夠哂出色 味道同質素都屬中上❤️ 應該有機會會再試埋其他款野食🤓