餐廳: 活一鮮
資訊:

餐廳: 活一鮮
資訊:

2010-03-08 89 瀏覽
3.12.2009 6pm出左第一份全職工作的人工,同媽子吃餐好的知道石塘咀新開左呢間壽司鋪,就book位(雖然只係得幾個位)去到坐壽司吧,可以近距離同師傅交流,問佢是日有甚麼是新鮮的云云…活北寄見刺身($45),師傅掂下佢d肉等佢郁下郁下俾我地睇有幾新鮮,很爽口三文魚刺身($35五切), 切得細所以有六切,一樣新鮮貨油甘魚刺身($45五切), 很肥美彩虹卷($50 6件), 紫菜好脆,連埋沙律醬係好夾嫁粒粒魚生飯($48), 又新鮮又多,媽子話佢塊子姜幾好味、唔同出面果d,同師傅傾~話佢專登響日本試左好多間先至訂貨海膽手卷($25 ×2), 食彩虹卷食倒紫菜好脆,以為手卷紫菜都係,點知第一個叫既手卷紫菜係淋哂,媽子吃的就這樣反映,海膽新鮮;到我叫第二個個師傅專登用火炙個火燒脆塊紫菜黎包俾我食,所以我食既手卷超好味玉子壽司($9 2件),見佢既玉子個樣幾特別,問落師傅先知係自家製的,愛吃玉子的我必叫之選,很厚身同好味,推介食完師傅仲好好人請我地一人一球雪糕,綠茶/曲奇味,味道較普通坐呢d鋪頭仔好在可以同師傅交流,有傾有講,原來師傅以前係板X集團做左好耐,宜家就自己開鋪有自己既生意做
3.12.2009 6pm
出左第一份全職工作的人工,同媽子吃餐好的
三文魚刺身($35五切), 切得細所以有六切,一樣新鮮貨
油甘魚刺身($45五切), 很肥美
彩虹卷($50 6件), 紫菜好脆,連埋沙律醬係好夾嫁
同師傅傾~話佢專登響日本試左好多間先至訂貨
坐呢d鋪頭仔好在可以同師傅交流,有傾有講,原來師傅以前係板X集團做左好耐,宜家就自己開鋪有自己既生意做老闆
埋單$282,都算幾抵,唯一唔好係呢度只收現金,唔收咭的...
雪住既刺身
彩虹卷