2021-05-09 468 瀏覽
港鐵推出優惠券,於是來到康城新開的Lohas商場睇下有咩行。行到攰見到小蜂兒可以用優惠券,又有好有特色的榴蓮觀音冰同榴蓮奶茶,決定一試。其實呢間冇咩人幫襯。我話朋友在附近店鋪,請店員先準備飲品,朋友來到用港鐵優惠券埋單。但店員堅持要收到優惠券或者現在即時埋單,才肯開始製作飲品。仲話唔係每種港鐵優惠券都可以用。我話,我們唔會走數,如果優惠券不適用,我可以八達通或現金埋單。店員話,距都唔會走,等收到錢才肯開始製作。店員非常固執,而且不近人情。激到我即刻八達通埋單並決定以後不再光顧。如果想用港鐵優惠券,小心中伏。別榴戀觀音冰,甜度適中,榴蓮味道濃郁,其實出品十分好。榴蓮奶茶,略有遜色,同其他地方的差不多。榴蓮味道依然十足,茶品不如附近另一奶茶店。

別榴戀觀音冰,甜度適中,榴蓮味道濃郁,其實出品十分好。

榴蓮奶茶&別榴戀觀音冰
2021-05-09