唯港薈Silverbox 宴會廳

Hotel ICON Silverbox Ballroom
2018-09-06 3687 瀏覽
Hotel ICON個buffet不嬲出名,我都覺得佢係云云酒店buffet中算出色首先係冷盤,佢無生蠔,但有一見到就傾心既開邊龍蝦同長腳蟹,龍蝦冷食肉比較硬,反而係長腳蟹較鮮味,不過見到呢個龍蝦山,已經好開心其他冷盤仲有刺身,呢度啲刺身係比較高級既新鮮貨,甘蝦刺身唔係平價既細蝦,而係連殻既高級甘蝦,其他刺身:帶子、吞拿魚等,都新鮮味美至於最驚喜既係,佢有魚子醬食😋😋😋 魚子醬會加係香草醬同脆法式餅乾上,魚子香味極濃,我忍唔住encore再encore食咗十塊左右...好,到講熱盤,一般食自助餐,我少食熱盤,因為冷盤同甜品先係賣飛佛,但呢度啲熱盤實在吸引,我都試咗幾樣特別要推介既係佢個羊架,燒得比高級餐廳更出色!外皮燒到脆口,仲有濃郁既黑椒味;中間五成熟,仲保留咗肉汁,又唔太穌,一絕!自助餐食物煮完唔係即上,放咗一輪都咁有水準,真係超讚!其他熱盤仲有個椰汁雞湯都超正好,到我最愛既甜品,佢有Movenpick 雪糕,仲有一大堆我唔食既榴連甜品而佢最有標誌性既甜品係一個個用膠蛋殻容器盛戴既奶凍同啫喱... 認真... 佢甜品唔算好出色,所以唔多講了自助餐包一杯咖啡或茶,仲有果汁可以攞,不過

其他熱盤仲有個椰汁雞湯都超正

自助餐包一杯咖啡或茶,仲有果汁可以攞,不過遺憾既係,佢包既熱茶係一杯上而非一壺上,無得加熱水再沖茶,一位$678加一

總括酒店自助餐黎講真係唔錯,食物有水準,服務又好,有個captain 好細心,會幫客人攞食物,問佢有冇披肩,比完披肩你仲幫你較細個冷氣,唔洗客人問聲
2018-09-05