是日與女友行街 太耐冇食壽司就諗住搵間日式料理食下 路經厚福街呢間翔壽司 於是就入去一探究竟入到店內第一感覺就好似去左日本🇯🇵咁成間格局不折不扣就係一間地道壽司鋪咁menu有自選壽司 丼飯 同 廚師發辦我地就揀左自選壽司12件同火灸壽司盛眼見價錢相對貼地 本身對質素都冇咩要求只係諗住一嘗日本情懷 畢竟太耐冇去旅行🥲誰不知壽司令我地十分驚喜🙈前菜每人附送一碗沙律同麵豉湯 味道中規中矩 同外面差唔多 不過欣賞佢湯底頗清 唔會咸到口渴(出面太多店鋪既麵豉湯都飲到人腎虧😮‍💨)自選壽司12件 $198自選壽司既選擇都頗為多 我同女友揀左好耐都揀唔落手🤣 最後揀左 玉子壽司 八爪魚壽司 三文魚腩壽司吞拿魚壽司 池魚壽司 赤蝦壽司 火灸三文魚壽司 金絲綢壽司 吞拿魚蓉壽司 同埋芥辣八爪魚壽司 ⚜️建議大家必叫三文魚腩壽司 油脂分布好 食落口感順滑 入口即融 過後一陣甘香 好味!灸燒壽司盛合 $98女友特別喜歡火灸 所以特登叫呢個組合 火灸既壽司特別香 燒一燒之後油脂香味更出 未食就已經聞到好香🤤 ⚜️推薦火灸三文魚腩同埋帶子壽司 火灸三文腩真係好香 食落口個陣香味回味無窮 搞到心思思想再叫多份 帶子

入到店內第一感覺就好似去左日本🇯🇵咁

誰不知壽司令我地十分驚喜🙈

前菜每人附送一碗沙律同麵豉湯
味道中規中矩 同外面差唔多
不過欣賞佢湯底頗清 唔會咸到口渴
(出面太多店鋪既麵豉湯都飲到人腎虧😮‍💨)

自選壽司12件 $198

自選壽司既選擇都頗為多 我同女友揀左好耐都揀唔落手🤣
最後揀左 玉子壽司 八爪魚壽司 三文魚腩壽司

灸燒壽司盛合 $98

⚜️推薦火灸三文魚腩同埋帶子壽司
帶子壽司入口即融 同坊間帶子唔同

總括而言 呢間係間出乎意料既壽司🙈 貼地既價錢品嚐到高級既壽司🍣 值得再次光顧 店員服務都好周到 會主動倒茶 加分!

2021-09-21