2017-10-26 350 瀏覽
一貫對連鎖式經營嘅餐廳冇乜期待, 今日 搵飯食, 落咗黃埔其實都好多選擇, 一行出嚟就見到王家沙, 都真係好耐冇食過 又懶得再去諗,好啦就坐低啦入到去時間尚早其實人都唔係特別太多, 有個廚師推介係酸菜魚同埋三杯雞, 又係唔想諗咁就點咗兩個餸, 特別想食嘅係香蔥薄撐, 跟住點多個菜, 就香蒜魚湯白菜仔啦香蔥薄撐出場 都屬於係超水準熱辣辣 夠薄夠脆再嚟酸菜魚, 酸辣度適中啲龍利柳重十分之滑金蒜魚湯白菜仔, 蒜頭粒粒炸到金黃色 仲有好濃嘅魚湯味白菜仔亦都煮得啱啱好最後係三杯雞, 酒味夠, 但係我就略嫌佢金不換同蒜頭唔夠, 所以缺少咗一陣香味, 味道都算中規中矩整晚嚟講食物質素係比想像中好, 但係portion係比較細,兩個人食咗三百蚊 ,都算係一個唔錯嘅選擇

香蔥薄撐出場 都屬於係超水準熱辣辣 夠薄夠脆

再嚟酸菜魚, 酸辣度適中啲龍利柳重十分之滑

2017-10-25