2022-12-10 131 瀏覽
冬天一到,打邊爐就係皇道,呢間鍋處都幾多人排隊,雖然都7點半,但仍然有好多人等緊,要臨走先影到門口。店內裝修光猛,採用日系裝修,以木材為主,比人一種柔和感。座位寛敞舒適,空間大冇壓迫感,四周非常乾淨,唔錯。餐廳分左定量套餐同任食放題,定量的話岩晒d胃口細嘅人,我覺得呢個set都幾貼心。我地呢d平時吞開大笨象嘅當然係要任食放題啦,揀左個美國極黑和牛set,價錢相宜。欣賞呢度係一人一鍋,湯底有壽喜燒、泡菜味噌、昆布鏗魚湯、九州豬骨、龍蝦湯、飛鳥牛乳湯等,可以揀自己鍾意嘅湯底,又衛生。我地揀左龍蝦湯同昆布鏗魚湯,湯頭都唔錯嘅,雖然唔濃郁但都有龍蝦香味。有前菜供應牛肉係任點的,同店員要求幾多盒就可以。牛肉質素都好高,肉質鮮嫩,油脂平均,牛味香濃,夠嫩又好重牛肉味。自助形式拎火鍋配料,選擇種類都算多,有唔同丸物、菇類同蔬菜,全部都好新鮮,蔬菜唔會乾。飲品選擇雖然唔多,但基本嘅汽水同茶都有。相比下甜品好吸引,有牛乳布甸、芒果布甸、和菓子、芝士餅同雪糕雪條,雪糕仲有movenpick,真開心。食飽行下outlet,冇野買都開心,可能遠離市區,呢餐食得好滿足,感覺好chill好舒服。

蔬菜及菇菌類

龍蝦湯的美國極黑和牛

有前菜供應

前菜

美國極黑和牛

飲品選擇雖然唔多,但基本嘅汽水同茶都有。

甜品

蔬菜及菇菌類