2020-12-28 1369 瀏覽
中國傳統節日, 所謂冬大過年。 今年冬至唔可以出外與朋友家人聚餐。 大家也要花點心思, 搜羅唔同嘅美食, 外賣回家加餸😎😁😀同事喺網上見到有個超大優惠, 外賣招牌酸菜魚加十蚊送 香辣雞煲😋😋。我哋一齊訂 酸菜魚😍 ,冬至正日 攞返屋企加餸😋😋 唔使好似之前咁每次都係買燒味咁悶。招牌淥鼎記酸菜魚$188份量比我想像中多, 外賣膠兜好像有一個三磅裝蛋糕大小。😀😀😀餐廳職員都好細心, 外賣盒封咗兩層保鮮膜, 絕對唔會漏汁👍👍。魚肉份量 絕對夠 三四個人食, 上層有大量嘅酸菜和辣椒, 底層有我哋好鍾意嘅薯粉, 闊身薯粉煙煙靭靭, 吸收了湯汁精華, 絕對唔能夠錯過。 就算返到屋企再加熱, 魚肉依然保持嫩滑, 酸酸辣辣麻味香濃。 家中各人都非常鍾意, 媽媽大讚有新鮮感😊😊另外加十蚊嘅雞煲, 份量唔算太多, 但只係十蚊真係超抵 。我哋自己另外加咗 安格斯肥牛片, 變咗肥牛雞煲, 一樣係好正。

招牌淥鼎記酸菜魚$188

• 招牌淥鼎記酸菜魚