2015-12-24 2885 瀏覽
冬至大過年,午餐當然要食好啦,所以同同事一齊去左囍宴食私房菜去過的同事都話好好食,一直都想試,今次終於有藉口去食啦!!個場唔大,望落去好似有五枱左右,但地方都算寬敞。佢啲擺設都幾特別!一堆小軍人好cute首先,先上泡菜同湯湯: 好似係粉葛加菱魚,平時D湯好多油浮面,但呢度無,讚!!口水雞: 我平時都唔食呢D又凍又油的野,但呢度真係整得幾出色,起左D肉唔怕要咬骨頭!而且佢個底有皮蛋同粉皮,吸哂D味,讚!梅子骨: 個名好似係咁,夠鬆,而且個味都唔錯松露炒滑蛋蝦仁: 本來以為好似出面果D店甘松露加係面,但原來呢度係撈左入蛋漿入面,啖啖都係松露味,!糯米鴨: 我一直都唔係好好食糯米,所以唔覺得好食…山楂咕嚕蝦: 山楂味我就食唔出但睇得出>< 個味同平時食開的咕嚕肉差唔多,只係轉左做蝦豆豉蒸豆腐: 豆腐好滑,不過豆豉好似太搶味啦,唔太Match的感覺冬陰公魚: 咩魚就唔知,但同事話有D腥同有D泥味。但我食落又唔多覺,可能早就當腥同泥味係魚味的一部分啦佢個底都有粉皮吸汁,個人認為粉皮先得精點所在另外仲有個菜心,白飯任裝,甜品係紫米糖水(十分甜)呢度D侍應都幾細心,我地六女一男,個侍

去過的同事都話好好食,一直都想試,今次終於有藉口去食啦!!

好cute

首先,先上泡菜同湯

梅子骨: 個名好似係咁,夠鬆,而且個味都唔錯
!
糯米鴨: 我一直都唔係好好食糯米,所以唔覺得好食…
佢個底都有粉皮吸汁,個人認為粉皮先得精點所在

另外仲有個菜心,白飯任裝,甜品係紫米糖水(十分甜)

呢度D侍應都幾細心,我地六女一男,個侍應姐姐送飯果陣比六個小飯我地,比男同事果個就大少少的飯,仲同佢講: 添飯可以同我地講  好讚呀!!
冬陰公魚
豆豉蒸豆腐