天氣一轉涼最鍾意就係烚吓烚吓,成日打邊爐都悶啊!今次嚟到主打川菜嘅祥仔辣辣 @rickyskitchenhk 食佢哋嘅招牌酸菜魚🤪原來旺角分店先有限定烤魚,重點係有蕃茄湯底,唔食辣嘅我都有得食呀!ღ 秘製膠原濃湯 - 鉗魚 $𝟯𝟴𝟴揀咗濃湯蕃茄味,對於我呢啲唔太食到辣嘅人真係太好喇~蕃茄香甜濃郁,比較其他辣嘅湯底應該算係比較清新嘅口味。加湯會用秘製膠原濃湯,有魚骨、雞骨、豬骨精熬而成~除咗我哋今次揀嘅鉗魚之外,仲有海鱸魚同要預訂嘅桂花魚。鉗魚啖啖肉,肉質結實,魚骨都比較大條好容易就拆得開,同蕃茄湯底好夾。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬♕ 配料♡︎ 豬大腸 $𝟰𝟴♡︎ 白沙蜆 $𝟰𝟴♡︎ 水魷 $𝟰𝟴♡︎ 薯粉條 $𝟯𝟴♡︎ 鴨血 $𝟰𝟴本身湯底都有好多配料;蕃茄同唔同嘅菇類等等⋯另外再加嘅呢幾款配菜都唔錯,特別推介豬大腸同埋薯粉!水魷就唔太索湯,主要係食爽脆嘅口感!ღ 麻辣豬耳 $𝟯𝟴有多款唔同嘅開胃前菜。麻辣豬耳真係會令人忍唔住一條又一條咁食🤪╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬祥仔辣辣 @rickyskitchenhk

ღ 秘製膠原濃湯 - 鉗魚 $𝟯𝟴𝟴

♡︎ 鴨血 $𝟰𝟴
麻辣豬耳

ღ 麻辣豬耳 $𝟯𝟴

祥仔辣辣 @rickyskitchenhk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_MK
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_chinese #BELLYwongs_hotpot
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟯𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂