2016-08-11 553 瀏覽
今日放假無咩野做,於是就同老公去左將軍澳睇戲,順便就去之前我食過覺得好食既個間cafe食飯去慶祝我地既相識記念日 去到後唔使等好耐就有位,真係太好 老公坐低後就叫左杯綠茶latte,單係個樣就幾得吓,飲落就有好香濃既綠茶香,口感亦好滑,真心可再飲多杯 之後就有老公最愛食既英式全日早餐,滑蛋仍舊做得出色,香軟嫩彈,口感QQ,蘑菇也是很鮮味,而雞肉腸亦香味十足,圈圈包也是微暖,夾在一起食尤是滿足,真的很讚喔 再來又是老公話要食既火腿薄餅,講真初初無咩期望,甚至乎更係想阻止老公叫,不過見佢又好似好想食咁,於是就又佢叫喇~點知又係又驚喜,個薄餅好香脆,火腿咸香撲鼻,加上清香的羅勒菜下,層次豐足,啖啖脆香十足,很是美味 最後就當然要食埋甜品先滿足喇!於是我就點左個藍莓芝士蛋糕,單係個樣都幾靚,食落就好清香,唔會膩,而餅底都好香脆,雖然係細件左少少,不過已經好滿足到我 呢間餐廳真係好舒服,食物的decoration又有餐廳的風格,老公就尤為喜歡餐廳中央放置的長木枱,有大自然氣息,食物方面又色香味俱全,再有時間定會再次食過~~
去到後唔使等好耐就有位,真係太好

2016-07-31
紀念日