343
等級4
131
2023-03-22 116 瀏覽
之前已經喺尖沙咀食過呢間新泰東南亞餐廳,覺得味道好味之餘,價錢又唔貴, CP值幾高。所以呢一日過去灣仔處理一啲私人事務嘅時候,順便約喺附近返工嘅朋友過嚟食晚餐!我哋六點左右到達,樓下已經坐滿左一半人,走嘅時候甚至出邊有少量顧客排隊,可見呢間餐廳都真係幾受歡迎!我哋叫咗串燒沙嗲拼盤,泰式炸蝦餅,燒豬頸肉沙律,泰式青咖喱(雞),泰式蝦炒金邊粉,同埋兩杯嘢飲(椰青&紅豆冰)泰式炸蝦餅好好食,炸到外層金黃酥脆,入邊啲蝦膠又彈牙,食嘅時候再點上泰式辣醬,真係自己食晒成碟都可以🤤另外一樣大推嘅食物就係燒豬頸肉沙律👍🏻,估唔到呢啲沙律小食,豬頸肉嘅份量可以有咁多,超級抵食!至於串燒、金邊粉同青咖喱味道都正常,同外面嘅泰式餐廳差唔多,都係我每次食泰式料理必食菜式😍
更多
7 瀏覽