2018-11-15 1357 瀏覽
之前跟一班朋友已經黎過這間Mini Friday,果次仲食左斧頭扒,令人回味!於是又同友人再黎試下其他食物!一早已book定位了,我們大概7點半左右到達,都差不多爆滿!侍應熱情地帶我們到近窗的卡位,還為我們送上小食-酥炸薄片。酥炸薄片,很鬆脆,配上附上的醬料一齊食,因為太肚餓,好快就俾我地食哂!今次兩個人點了3樣野,但已經可以飽到攬住個肚走!點任何肉類/海鮮/意粉/飯類/薄餅都可以以優惠價升級為套餐,我們選了3款+$68!是日餐湯-雜菜湯,好足料,有很多蔬菜,湯夠酸,非常醒胃!田園沙律,這裡的田園沙律上菜方式非常特別,是用上一個玻璃樽盛載著的。除了有沙律菜外,還有三色椒和看落似三文魚籽的爆珠,色彩吸引。配上附設的黑醋一齊食,亦是一個很開胃的前菜!飲品方便我們揀選了這款再補錢的飲品,藍檸檬梳打,飲落去唔會好甜,清清地,容易入口,而且賣相都好靚。因為我本身就好中意呢種海洋顏色,倒緊飲品的時候,再配埋冰一齊,就真係好似望住個好藍既海咁,好靚!水牛城辣雞翼,一直都好愛呢款小食。而這裡的雞翼醬汁酸酸辣辣,夠哂入味,能刺激味蕾。雞翼炸得剛剛好,唔會太油,而且雞翼比起出面的餐廳大隻,令人回味!黑松露
餐前小食
今次兩個人點了3樣野,但已經可以飽到攬住個肚走!
是日餐湯
是日餐湯-雜菜湯,好足料,有很多蔬菜,湯夠酸,非常醒胃!
田園沙律
田園沙律
藍檸檬梳打

水牛城辣雞翼

黑松露野菌薄餅
黑松露野菌薄餅,上菜時聞到濃濃的黑松露味,薄餅是薄脆那種,很脆口,食落去有淡淡的黑松露味,再配埋野菌及芝士的味道,口感十足!
脆燒德國豬手
脆燒德國豬手,這道菜上菜時必須準備相機,因為豬手會在你面前著火的,完全係睇得又食得!火焰燒得很高,不過好快就會燒完,所以必須把握機會影相。豬手外皮燒得脆卜卜,但皮又不會像出面餐廳燒到乾哂,所以仍然可以食到佢既骨膠原。肉質嫩滑,而且隻豬手很大,食左少少已經覺得好飽,好在有配菜酸椰菜可以中和返!

總括黎講,餐廳環境舒適,適合情侶或者一班人黎談天。侍應亦很熱情,還會為我們介紹菜式。食物份量很足,價錢亦不會很貴,一定會再黎!
2018-11-14
藍檸檬梳打