2021-08-02 107 瀏覽
今日又係食飯先來落大雨,一行5人原來有個今日十五要食齋,咁Iberians 會係好選擇,近公司又有D無肉menu去到無人龍但有人訂左檯,都等左十至十五分鐘先有位坐,食呢間真係記得要打電話訂檯呀,快快脆脆叫左5個餐gogogo先來是日餐湯-蘑菇湯配水晶包,水晶包今日焗得更加香脆似少少油炸鬼,配湯更香口更好味!而蘑菇湯始終我比較喜愛,同檯4位都一致叫好,今次個湯加左少少蔥仔,西湯比較少有會加蔥,估唔到好夾,唔抗拒「青」的我好相信都會feel surprise, that’s really good😍牛扒睇來係鐵膽每日menu都有,食過3-4次都覺得好好,今次又encore, 不過試medium rare😊佢一上檯就我先來切好比大家啦,4成熟唔太差不過我覺得7成比較香口同有口感,下次都係食返7成好D,配菜今日係紫薯呀,我地5個又係一致叫好,好食,香甜軟綿,讚!之後上檯係煎魚柳,煎到好金黃,同之前唔同係個醬汁,蜜糖芥末醬,甜中帶辣,配上香口魚柳一絕呀😍件碟仲有紫薯沙律,很好!之後就來左一個咁多次都食唔到的青醬松仔意大利粉,聞落食落有少少花香味,好得意,食落就係好香的橄欖油無草青味,食落加少少松

之後就來左一個咁多次都食唔到的青醬松仔意大利粉,聞落食落有少少花香味,好得意,食落就係好香的橄欖油無草青味,食落加少少松子,食齋的靚靚都有食,衰仔食太慢得返些少,好彩女王分返D比佢,佢先有機會試到

再來一個飯,都係就食齋個靚靚,我之前食過係唔錯不過我留肚食最後上檯個飯,佢就係
西班牙海鮮炒飯喇

今次依然配料充足,好好好多海鮮,巨多魷魚三隻蝦不過。。。不過。。。不過。。。今次得一隻「巨人級青口」,衰仔無幾多餐同我食lunch....我比左個quota佢食,呢個飯$128真係好超值架👍

食晒野就叫餐飲,熱檸茶熱Americano, 熱Latte, 同兩杯 Flat White, 咖啡依然保持水準

今日有野要彈,員工好熱心好幫客人不過人手唔夠同埋可能落雨D野會慢少少,不過無影響我對佢地的評價,一有時間再去食,睇下有無再新鮮的食物同大家分享下啦

5個人埋單$540。。。抵食抵食抵食呀
2021-06-24
5 分鐘 (堂食)