餐廳: 麥記美食
資訊:

2019-03-30 1453 瀏覽
幫襯了麥記超過十年, 現在決心跟它say goodbye。以往麥記講心, 現在被冠以美豬蓮就講金。以往買窩貼十蚊四隻, 老闆娘見涼了的, 就多給你ㄧ隻。現在加價到十蚊三隻, 要不要由得你, 因為大把人排隊。講真不是貪你多ㄧ隻, 少ㄧ隻, 但食物質素每況愈下, 靠睇咗美豬蓮介绍的區外客同大劣遊客谷客, ㄧ場來到同你買五十、ㄧ百蚊嘢。在商言商, 好過serve我哋呢D二十呅有找的街坊和放學的學生哥。但终竟麵粉魚蛋還是麵粉魚蛋, 由五元加到六元再加到七元ㄧ串, 對不起, 我不是羊古, 北角真的美食多的是, 現在跟你説 Au revoir, 望你好好享受你的美豬蓮的輝煌日子, 街坊還是懐念已往樸實的麥記。
2019-03-21
外賣自取