2016-05-26 454 瀏覽
之前見呢間餐廳評價唔錯,抵食又有好食咁,就bookmark左要試。呢日終於都試到啦,不過有少少失望。特上大盛拉麵: 我地食得飽飽地所以打算叫個大盛拉麵加一個小食share啦,點知一上枱就呆左一呆。望一望隔離枱,佢地碗唔係大盛嘅拉麵同我地呢碗一樣大,原來大盛唔等於大碗的。拉麵嘅配料有兩件豬軟骨,一塊叉燒,半隻蛋,筍乾,豆芽同蔥。由麵至配料都係普普通通,雖然湯底都算濃郁,但整體完全冇驚喜。日皇炸雞: 新鮮炸起上枱熱辣辣,一共有4件都算大件嘅炸雞。炸雞反而做得唔錯,炸衣唔厚而且鬆脆,雞仲有少量肉汁唔會乾。而且仲有兩款醬汁,分別係韓式醬汁同芝麻醬,個人比較鍾意韓式,甜甜辣辣幾惹味。
特上大盛拉麵
日皇炸雞
日皇炸雞: 新鮮炸起上枱熱辣辣,一共有4件都算大件嘅炸雞炸雞反而做得唔錯,炸衣唔厚而且鬆脆,雞仲有少量肉汁唔會乾。而且仲有兩款醬汁,分別係韓式醬汁同芝麻醬,個人比較鍾意韓式,甜甜辣辣幾惹味。

日皇炸雞