2022-01-10
晚市冇堂食,凍冰冰🥶 • 偷懶唔煮飯😜所以......要買外賣🥡🥢有辣有唔辣,大人細路都岩食👨👩👧👦有成廿款選擇📝,加餸定正餐都得🍽~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 店舖料理🧆分左𝟑種口味(川麻 • 五香 • 王牌) 另外仲有涼拌系列🥣.▪紅燒豬手飯餐 ($60)讚讚位💕 餸🧆 & 飯🍚係分開兩層放,飯🍚唔會比餸汁浸到淋𝐁𝐚𝐭 𝐁𝐚𝐭😎豬手🐷雖然細細舊🤏🏻,但有勁多舊😍炆得夠入味,八角香料味幾重,好香🤩層骨膠原皮𝐐𝐐🧏🏻♀️飯餐另包左是日配菜 (𝟏肉𝟏素)可以自己揀👀揀左萵筍絲 : 口感爽脆,清清地💚金錢肚 : 切到幼幼,細細條易咬😝旁邊仲搭多左幾條枝竹🤭仲包埋野飲,揀左可樂🥤.以下𝟐盒,面頭仲加左芫荽🌱 • 脆脆花生🥜。▪料理三拼 ($55)(或可單點𝟏款$35。 選擇困難症 & 貪心既我, 梗係揀𝟑款💃🏻)牛腱🐃 : 唔痴牙🤓牛筋凍🐂 : 滑滑,啜落肚既骨膠原啫喱🧏🏻♀️辣鹵金錢肚🐃 : 辣汁好惹味,不過我可以再辣𝐝🌶(如果其中𝟏款揀素🌱可減$5).▪啜指雞翼尖 • 例 ($35)🐥如果用手食✋🏻,個汁真係要啜埋自己隻手指🤭例
晚市冇堂食,凍冰冰🥶 • 偷懶唔煮飯😜
所以......要買外賣🥡🥢
有辣有唔辣,大人細路都岩食👨👩👧👦
有成廿款選擇📝,加餸定正餐都得🍽
店舖料理🧆分左𝟑種口味(川麻 • 五香 • 王牌)
另外仲有涼拌系列🥣
▪紅燒豬手飯餐 ($60)
讚讚位💕 餸🧆 & 飯🍚係分開兩層放,
飯🍚唔會比餸汁浸到淋𝐁𝐚𝐭 𝐁𝐚𝐭😎
豬手🐷雖然細細舊🤏🏻,但有勁多舊😍
炆得夠入味,八角香料味幾重,好香🤩
層骨膠原皮𝐐𝐐🧏🏻♀️
飯餐另包左是日配菜 (𝟏肉𝟏素)可以自己揀👀
揀左
萵筍絲 : 口感爽脆,清清地💚
金錢肚 : 切到幼幼,細細條易咬😝
旁邊仲搭多左幾條枝竹🤭
仲包埋野飲,揀左可樂🥤
以下𝟐盒,面頭仲加左芫荽🌱 • 脆脆花生🥜。
▪料理三拼 ($55)
牛腱🐃 : 唔痴牙🤓
牛筋凍🐂 : 滑滑,啜落肚既骨膠原啫喱🧏🏻♀️
辣鹵金錢肚🐃 : 辣汁好惹味,不過我可以再辣𝐝🌶
(如果其中𝟏款揀素🌱可減$5)
▪啜指雞翼尖 • 例 ($35)🐥
如果用手食✋🏻,個汁真係要啜埋自己隻手指🤭
例牌份量都幾多😏但就唔算好淋,
如果皮骨可以再易𝐝分離更正😆
🔺外賣紙盒🥡超厚,蓋蓋得夠實,返到屋企🏠, 一滴汁都冇漏到😌
🔺店舖自設中央廚房👨🏻🍳,夠安心呀❣️
🔺荃灣分店📍位置係路德圍,好易搵👀