2012-07-29
打完風之後,落左咁多日雨,難得今日咁好天更係要好好咁出去透下氣啦!!!!所以係出發係去食buffet 之前就去九龍公園游個靚水先~~~我同家姐游完,就即刻衝去日航。我地都係第一次黎,門口有個透明大酒窖好有法國餐廳feel。環境幾好,幾骨子。雖然地方唔係好大,但係唔係好多人,坐得都好舒服。呢度Dinner及係食semi- buffet嘅,頭盤同甜品係任食。主菜我地叫一份羊扒~”羊扒一D都唔"SO"~””!!!正~&三文魚~係SLOW COOK GA~肉質好滑~!!I LOVIN IT!!~我地叫完主菜之後,就急不及待去攞頭盤。頭盤種類非常之多,海鮮凍盤呀,凍肉呀,魚生壽司,沙拉都有六七種!!!頭盤同甜品係任食,頭盤好新鮮,隻隻都好鮮,螺頭又勁爽。係d火腿有d奇怪,不過家姐話外國既火腿係咁既味,Ceaser Salad好味呀,d面包糠,芝士碎同煙肉碎撈埋,勁好味。個環境幾正,幾有feel。地方唔係太大,但係亦唔係好多人,枱同枱之間都有一定既空間,傾計都唔會騷擾人亦唔會被人騷擾。d waiter既服務態度一流,經常幫你換碟,有好禮貌又好笑容。唔睇食物,單係service已經超好。環境方面是不
環境方面是不錯的;餐廳裝修骨子得來不算花巧,雕花的牆身,西式水晶吊燈,透明大酒窖加上柔和的燈光,氣氛高雅卻不拘謹.
~游完即刻怒食,真係肥死啊~~>.<~~不過算啦,冇咩幾可..