2020-03-06 697 瀏覽
新手上路 第一次寫食評女友話想呢間野 炸饅頭 上網睇睇 偶見OpenRice 訂位有6折優惠急不可待相約午餐一踏入舖頭 第一眼感覺 環境乾淨舒適武肺下 顧客都唔多 零零落落 幾枱客 錯落係不同位置 唔會逼埋一齊 又有私人空間傾計睇餐牌其間 服務員都好快 沖左杯茶比我地然後我地點左一個頭盤小食 加一個主茶點完餐 飲啖茶 感覺杯野似8寶茶 但比較清淡同無左陣清甜味道 一般般啦(後面再講)頭盤係酸辣土豆絲 食前睇落刀工 吾錯 長度大小粗幼差吾多入口清涼 微酸 然後有一股辣 充滿口腔味道偏向辣居多食完忍吾坐 要飲啖茶 突然慶幸杯野夠「平淡帶素」架感覺如果好似平時8寶茶 帶有甜味 甜同辣溝埋 仲帶出入辣味就GG 更感覺杯茶由一般變成好好到主茶 點左酸茶魚目住送黎第一感覺 大兜 到枱第二感覺 好大兜兜野 足夠2-3個人食 吾洗點其他味道方面 有種好「厚」感覺比人鮮酸麻辣咸并重入口魚滑 無骨 鮮甜 配埋入面酸菜食由鮮味變成酸咸 然後慢慢辣同麻 最後又回反酸咸刺激得黎 味道重(真心岩一眾重口味人士)感覺配埋白飯就一絕 岩一般人口味不過佢下面好多薯粉 我地就無追加白飯 廢事晒野食埋主菜 好飽!不過都要
新手上路 第一次寫食評

刺激得黎 味道重(真心岩一眾重口味人士

感覺配埋白飯就一絕 岩一般人口味
不過佢下面好多薯粉 我地就無追加白飯 廢事晒野

食埋主菜 好飽!不過都要追加反炸饅頭做甜品
顏色金黃 外面微脆內心暖 配埋練奶 好味!

慶幸佢唔大碟 一口一「粒」唔係肯定食吾晒!

整體黎 環境 賣相 味道都幾好 而且最近有6折優惠 性價比 好高