2020-03-09 3363 瀏覽
同事升職,請左成team去食buffet,正,仲請左我地食洲際既晚餐buffet。聽番同事講原來洲際做緊promotion,有六五折buffet,唔怪得果日都full house。洲際個buffet係最底果層,一落樓梯就見到落地玻璃,隔離就係星光大道同維港,無得輸!淨係食景都正!入到去觀察下有咩食先。佢有凍品區如海鮮、沙律、壽司等等。有帶子、蟹腳等等,好大隻嫁!無限refill!又有即製區,會即燒和牛、鵝肝、天婦羅,會排晒長龍。另外都有個細細既熱莗區,鍾意食熟食既人一定好失望,因為種類好少。佢既甜品區唔會令人失望,d 甜品好多元化,cake好decent,打卡一流。另外佢亦有即制區,又係好多人排隊。好,等我講下我影既食物先。有蝦、龍蝦同鮑魚蛋白。龍蝦比較硬,難開。建議食鮑魚蛋白,比較岩懶人。依碟唔洗講😆超級正,必食鵝肝同翅,都係必食,高質。D cake好靚,必食佢既拿破崙。總結,依餐都食得好開心,個景都好靚。不過依間buffet既食物區較細,種類比同類型buffet較少。雖食物也高質素,但我如果為了食物,會選擇比較多熟食的餐廳。

又有即製區,會即燒和牛、鵝肝、天婦羅,會排晒長龍。

好,等我講下我影既食物先。

依碟唔洗講😆超級正,必食

鵝肝同翅,都係必食,高質。

D cake好靚,必食佢既拿破崙。

總結,依餐都食得好開心,個景都好靚。