兩個紫迷去食TEA~ 焦點食評
2018-04-08 1512 瀏覽
好耐冇去食TEA喇... 今日終於出動...點解揀呢間?  因為先前睇到介紹話有個海膽飯仔喎~咁咪黎試下, 又唔係貴~唔係因為叫紫呀... 雖然我地兩個真係紫迷黎~ 之後先發現呢間餐廳叫"紫" 哈哈~~MURASAKI WEEKEND TEA SET $218/位~ 下午3-6pm... 如果冇野做... 入到黎呢度, 二人台既私隱度幾高~一入黎就見到有個架, SORRY 我明知係要黎放食物都我都忍唔住想羅黎影一影我D 仔仔呀! 話咁快就上菜喇~甜品架就梗係放甜品啦~~咸點就用碟上~咸點有:和牛漢堡 HOMEMADE WAGYU BURGER -- 呢個都OK既, 食到有牛味同係嫰既~炸甜薯條 SWEET POTATO FRIED WITH TOMATO SAUCE -- 我係咁話係咪JACABI 黎~不過佢係新鮮炸出黎既~XD玉子燒 JAPANESE EGG OMELETTE-- GOOD 既~迷你雜錦丼 CHIRASHI-- 為左呢個黎試既, 好味係好味, 不過唔夠喉~雞肉三文治 CHICKEN SANDWICH --呢款咸左D~不過我不嬲都中意食三文治, 朋友就覺得麻麻地~呢個有

入到黎呢度, 二人台既私隱度幾高~

話咁快就上菜喇~甜品架就梗係放甜品啦~~咸點就用碟上~
咸點有:

呢個有好多唔同種類既魚生, 如果可以大返少少就好喇.WAKAKAK 不過都幾SURPRISE, 其實未食過日X 西既TEA SET.
好少會係TEA SET 見到有飯嘛~

甜點:
個人覺得甜點失色D~
HOMEMCAE CANNELLE CAKE --喂..呢件真係唔掂, SUPPOSE 應該係外脆內軟家係咪呀? 呢舊野係好韌呀!!!柴皮咬唔開咁....差D WOR~
SCONES --有原味同提子味, 配肥仔CREAM 同玫瑰紅桑子醬~  呢個OK, 靠佢塞飽左個胃XD

TIRAMISU --係竹筒入面~OK 啦~~~
PEACH GUM WITH SOY MILK -- 豆漿桃膠~ 呢個暖食既, 好味 幾啖冇左~~~

PURPLE MACARON -- 終於有返D 同店名配合既野喇.. 紫色呀紫色~係香既~

CREAM CAKE --呢個好味, 好香既士多啤梨味~

PURPLE MOON --我估佢係橙色個粒, 好似係有D南瓜既成份, 不過呢粒SORRY, 我唔識欣賞~~~ 呢粒我係唔喜歡的~
飲品我地揀左普通茶~Berry blush infusion, Peach black tea 都係一壺上既, 會REFILL 熱水~

整體黎計, TEA呢個價接受到, 環境都好好~
咸點一定出色過甜點~~~
我都唔係咀叼既人, 不過甜點真係要改進~
以呢個環境黎講, 二百蚊坐3個鐘都OK丫~