2019-03-07 102 瀏覽
仲有幾日就情人節喇,做得全職媽媽,去邊都要帶埋阿桃🍑214食一定又逼又多人,所以桃媽🍑👩🏻周圍物飾一間又岩小朋友食又可以影相打卡嘅餐廳!終於俾我搵到呢間位於石門嘅 Su Casa 唔單止提前就有情人節餐食,份量超足,惠顧情人節餐仲會送埋花俾你🌹絕對係男士恩典!入座後職員隨即為阿桃送上兒童餐具同填色畫紙❤媽媽終於唔駛同個仔鬥搶餐牌😂即刻同大家介紹下我地食左咩喇!🍄焗芝士洋蔥煙肉釀大啡菇超多汁,煙肉芝士焗過勁香!🐚田園蕃茄醬煮紐西蘭青口青口夠厚肉,配埋香濃茄醬好滋味!🥣蕃茄忌廉湯未飲過一個蕃茄湯咁濃郁,加埋忌廉夠香滑!🐂炭燒紐西蘭肉眼叫左5成熟,有微微炭香味,肉眼好嫩身!🐔露絲瑪莉焗法國春雞配薯茸雞皮焗到脆身,再加上香料,勁惹味,雞肉夠厚又嫩,配埋薯茸食,勁飽!🍨紅桑子乳酪慕絲配洛神花啫喱及分子朱古力脆脆分子朱古力脆脆有驚喜,慕絲甜度適中,再配上黑朱古力,連唔好甜品嘅桃爸都清碟!🍹菠蘿有機奇亞籽綠茶真係有菠蘿果肉,加入Superfood奇亞籽,配上綠茶,係幾特別嘅飲品!阿桃嘅兒童餐係🐟特大魚形魚餅配🍝茄汁雞粒意粉,再加🥗胡麻沙律份量之大,完全係由頭食到落尾都食唔哂!魚形魚餅有阿桃塊面咁大!

🍄焗芝士洋蔥煙肉釀大啡菇
超多汁,煙肉芝士焗過勁香!

焗芝士洋蔥煙肉大啡菇

🐚田園蕃茄醬煮紐西蘭青口
青口夠厚肉,配埋香濃茄醬好滋味!

田園蕃茄醬煮紐西蘭青口

🥣蕃茄忌廉湯
未飲過一個蕃茄湯咁濃郁,加埋忌廉夠香滑!

🐂炭燒紐西蘭肉眼
叫左5成熟,有微微炭香味,肉眼好嫩身!

🐔露絲瑪莉焗法國春雞配薯茸

🍨紅桑子乳酪慕絲配洛神花啫喱及分子朱古力脆脆

🍹菠蘿有機奇亞籽綠茶

菠蘿有機奇亞籽綠茶

份量之大,完全係由頭食到落尾都食唔哂!
魚形魚餅有阿桃塊面咁大!

而且惠顧兒童餐更加可以扭一粒扭蛋🤩

總括離講,呢餐情人節餐環境舒適,又kids friendly,有齊bb餐具bb櫈,最重要係打破左情人節餐貴夾唔飽嘅定律😂飽到我坐唔低呀

當日我地食都好旺場,所以大家記得book位喇!
情人節餐由即日起至17號都有得食架😉
❌🥀唔想要花可以揀free一份兒童餐架

Su Casa
網址: https://s.openrice.com/QrbS0vIm900
地址: 沙田石門安群街一號京瑞廣場二期地下G03號舖
2019-02-11