排隊既時候受到不公平對待,門口負責登記既員工做法好差,我地等左60分鐘終於排到第一,但突然佢叫左我地後面排緊隊既一堆人入去。我就問番佢,點解後面7位會快過我地7位?之後佢就講話係跟登記去安排次序,我就唔係好明,問佢咁點解排後面會入先過我地?係咪登記時出錯?但佢就一味帶我遊花園,答非所問,之後佢仲借啲椅走左去,其實佢果下係未解決到我既疑問。跟住我襯佢行開就想望下張登記表,點知個員工番黎見到,將個登記板反轉唔俾我睇,態度很差。之後經理應該係見到我一臉疑惑既樣,就黎問我咩事,我就講番情況佢知,佢就講左幾句安慰我話好快入得,我都明個經理唔係監察住個登記情況,唔會幫到我啲咩,因此我真係好無奈,不過我覺得果位K字頭既員工做法同態度都極度需要改進。最後因為唔多大檯,我地要等多20分鐘先入得,所以都幾谷氣。
不過食物方面叫做加番啲分,都算有水準。必叫既當然係烤豬手,另外亦叫了洋蔥煙肉Pizza,腸仔拼盤,一個飯一個意粉。烤豬手外脆內軟,味道唔會太咸,非常適中,值得一試再試;Pizza 配料配搭做得很好,醬料不錯,味道也不錯;腸仔拼盤今次既水準就不及之前,有少少失手,感覺係煮過龍了;飯意粉就正常。之後叫左三層甜品拼盤,上層係朱古力蛋糕,中層係類似莓醬香草甜餅,下層係類似蘋果批。我平時不喜歡食朱古力蛋糕,但佢呢個味唔同出面普通蛋糕,唔會太漏,味道又唔會太甜;香草餅不錯,甜甜地再加埋果醬,味道配合得好好,口感亦不錯;蘋果批就正常。
總結和後感:雖然食物水準唔錯,但員工質素有待改善,如果做服務行業係咁既水準,的確唔合格,亦令我對呢間餐廳整體減分。同埋有留意到其他評論都有講入座安排既問題,希望餐廳和經理都會多加注意和正視。
2016-02-10
80 分鐘 (堂食)