2019-10-24 1889 瀏覽
幫襯健康食品拉麵多年,通常都是食溏心蛋拉麵,$80一碗,有溏心蛋一隻,3片燒得香口的日式叉燒, 菠菜同香濃但不過咸的豬骨湯,配上任落的明太子芽菜, 每次均十分滿足。 拉麵我會要求較硬身的。佢地,execution算穩定,但也試過一兩次稔左DD, 但都可以接受。 是我在中環的飯堂之一。今次想講吓佢地個炸豆腐配牛筋腩。$70一客不算便宜,但你會覺得值回票價。炸豆腐是輕輕炸過,豆腐滑不溜口,豆味香濃,一定是日本貨。牛腩我最初也怕炆得不稔,誰知入口即化,日式的香甜加上牛油香,美味得不得了。豆腐的滑同牛筋、腩的香甜,配合得天衣無縫。建議配搭一配珍珠白飯或者一個燒飯糰同吃。註:用某信用卡埋單有9折。

註:用某信用卡埋單有9折。

2019-10-23
信用卡優惠