2019-06-19 236 瀏覽
悠閒嘅晚上,漫無目的地在街上遊走,直至突然個肚大叫左出嚟,先記得原來自己中午飯之後一直都冇食啦,真係要食返啲巨型又抵食嘅先至搞得掂Burgeroom我之前都食過尖沙咀店,銅鑼灣依家比我嘅感覺更加bar同埋美式,型格得來舒適得很。今次就叫咗兩款唔同嘅漢堡,分別係:軟殼蟹漢堡、牛油果醬芝士雞柳漢堡再加埋芝士旋風薯條,等我一一同大家介紹下:軟殼蟹漢堡:淨係上碟已經見到大件又抵食啦,軟殼蟹嘅比例超乎想像,就嚟大份到隻碟都裝唔晒。切落去之後非常軟身,一啲都唔會好乾同好硬,生菜番茄中和左軟殼蟹使用油炸嘅油膩感,食落去角色其份,值得一讚。牛油果醬芝士雞柳漢堡:牛油果醬帶着甜味,非常新鮮,芝士濃郁有口感,內裏嘅雞柳食得出係烤雞嘅質地,油膩感不會很重,就算食幾多也不會感到發胖。入邊嘅醬汁直接加添左漢堡嘅風味,食落去增添不少甜味,風味十足。芝士旋風薯條:呢個可算係最驚喜嘅小食,薯條酥炸程度恰當,芝士濃郁可口,熱辣辣嘅時候食落去新鮮脆口鹹甜得宜,簡直一流呀!無論嚟呢間鋪頭幾多次都好,我都係唔會食厭嘅,因為每一次都有唔同嘅驚喜等着我發掘!

軟殼蟹漢堡

牛油果醬芝士雞柳漢堡