2019-05-17 571 瀏覽
聽朋友講呢間餐廳味道幾正宗,環境同氣氛都好,所以去試試餐廳位處商業中心,喺酒吧街嘅中段會見到呢個門牌,入去坐電梯上1樓我哋好早就到,所以未坐滿人,三個人被安排坐包廂,仲好,方便傾計。一坐低就畀個筷子托吸引住,係一隻可愛嘅臘腸狗小菜有6款:泡菜、魚乾、牛蒡(?)、芽菜、魚餅、菠菜,味道幾好,食完可以再添飲品叫咗PEACH COCKTAIL MAKEGEOLLI,半JAR都唔少,每飲一啖米酒都食到裡面嘅桃粒,口感好特別,味道唔會調得太甜,易入口辣鮑魚海鮮鍋 – 店員會幫手剪細啲食材方便進食。海鮮種類好豐富,份量最多係魚同青口,重頭戲嘅鮑魚有3隻,另外有帶子、魷魚、大蝦、蟹、蜆…食曬啲海鮮已經好滿足,最後唔好嘥咗啲湯! 辣湯吸收曬海鮮嘅精華變得好鮮甜,個肚仲有位嘅話用嚟送飯一流豬仔腳 – 用鐵板一直熱住咁上菜相當細心,慢慢邊傾邊食都唔怕放到凍曬。用生菜包住豬蹄再加啲配料同醬汁,就唔怕膩啦一於下次拉大隊再去,試多啲唔同嘅菜式
聽朋友講呢間餐廳味道幾正宗,環境同氣氛都好,所以去試試

一於下次拉大隊再去,試多啲唔同嘅菜式