2021-05-25 176 瀏覽
☕️️ Cafe for chilling — Peko Peko Eatery ✨充滿格調嘅cafe🥰#90cp荃灣篇 #90cpCafe篇 ➖➖➖➖➖早排去荃灣donki嘅時候已經見到呢一間cafe🤫 見佢裝修都幾靚 同埋勁多人排隊 就決心下次嚟試😤 終於上個星期又嚟donki 就順便試埋佢啦😙美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 和風鰻魚炒飯 $138比想像中大份 特別係鰻魚嘅size 都幾大🤤 佢嘅鰻魚食落口感都唔錯 唔會太韌或太腥😌 炒飯都好日式 粒粒分明 而且有d燒汁撈埋一齊 出嚟嘅效果都幾唔錯🤫 燒汁味道都好濃郁 配鰻魚一流😍✨ 海膽三文魚子竹炭烏冬 $158戴定頭盔先 我覺得食呢個嘅前提係你要鐘意食海膽嗰陣海水味先好試😂 佢嘅海膽都好厚同肥美🥰 仲好新鮮!! 佢嘅烏冬佢有d好似海膽汁(?) 嘅液體裝住 搞到成碟嘢都好重海膽鮮味🙌🏻 但食到尾就開始覺得有少少漏 好彩佢份量唔算多🙈 🔸 Strawberry Smoothie $42感覺到佢好fresh
#90cp荃灣篇 #90cpCafe篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 和風鰻魚炒飯 $138
和風鰻魚炒飯

✨ 海膽三文魚子竹炭烏冬 $158

🔸 Strawberry Smoothie $42
感覺到佢好fresh 質感都偏稠 係好正宗嘅smoothies🤫 味道唔算太甜 中規中矩啦!!

💰Total: $371

✅ 感覺佢啲嘢都算大份同埋抵食😙 如果嚟開荃灣海之戀呢頭 佢都絕對係一個唔錯嘅選擇😆

💡溫馨提示💡呢間野都算多人排隊 大家要預返時間🤣 同埋如果好天嘅話建議可以坐窗口位 又或者室外 順便欣賞埋靚景🥰

➖➖➖➖➖
📍 Peko Peko Eatery (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1006-1007號舖
和風鰻魚炒飯