個門口真係好似去左日本🇯🇵🇯🇵🇯🇵進店後都有依個感覺,座位只有小小十幾個。入座後,職員已馬上遞上清水(有點可惜不是凍水),反應好快。佢都好細心聽到我地討論餐牌,解釋什麼是翡翠濃湯🍜,第一次試既我地都係揀左原汁原味既雞白湯拉麵同黑松露濃湯沾麵。黑松露沾麵⚫️ 一上枱好大浸松露味。好香~(但唔係人人都鐘意🤣)每碗麵都有半熟玉仲要成隻,出手真係好闊綽。仲要個時間整得剛剛好,好流心😍因為係雞湯湯底所以用既叉燒都係雞肉,而非豚肉。佢地用上雞腿肉 黑椒調味,相當香口,叉燒好滑身有水份唔乾👍沾麵有得揀:凍麵/ 熱麵, 我係凍麵派😛,個麵係夠凍,但可惜個湯唔夠熱,做唔到冰火口感😂 沾麵分量幾多,麵質夠煙韌,仲帶點小麥既口感🌾沾麵湯底同湯麵相似,無平日既沾麵湯底濃郁,不過可以輕易飲曬成碗湯,飲到最尾都仲有黑松露味🤤另外朋友的雞白湯麵🍜,湯頭清而順口,偏向淡淡的鮮甜,唔會油膩。轉眼間佢已經食曬見底😂 可想而知的美味。整體水準都妥高,如果掛住日本既都推介一試❤️
個門口真係好似去左日本🇯🇵🇯🇵🇯🇵

沾麵分量幾多,麵質夠煙韌,仲帶點小麥既口感🌾

整體水準都妥高,如果掛住日本既都推介一試❤️